Mestprijzen

mest drijfmest

Analyse mest

Zompig voorjaar laat zich gelden in mestprijzen

Het is inmiddels bijna mei, maar het natte voorjaar blijft het uitrijseizoen dwars zitten. De tijd om mest uit te rijden wordt korter, terwijl de nood torenhoog blijft. Dat is goed terug te zien aan de wekelijkse mestnoteringen van DCA, die gemiddeld over de hele linie zelfs iets toeneemt deze week.
Gisteren 17:45 uur
mest bemesting grondbewerking drijfmest

Nieuws Mest

Nieuw sectorplan mest levert direct draagvlak in

LTO Nederland heeft samen met de NZO een nieuw mestplan gepresenteerd in de aanloop naar een Tweede Kamerdebat deze week. Het plan verloor echter vrijwel direct na bespreking draagvlak doordat Agractie, NMV, DDB en Grondig afhaakten.
Eergisteren 11:55 uur
melkveebedrijf mest drijfmest

Analyse mest

Kans op dalende mestprijzen steeds kleiner

Het uitrijseizoen heeft steeds meer weg van dat van afgelopen jaar. Ondanks het hollen en stilstaan dit jaar geven mestintermediairs aan dat de mestafzet tot nu toe absoluut niet meevalt. Sommigen hebben zelfs minder kunnen afzetten tot nu toe. Het aanbod blijft ondertussen komen van veehouders, waardoor de kans dat de mestprijzen nog zakken dit seizoen steeds kleiner worden.
18 April 2024
mest bemesting drijfmest

Analyse mest

Druk op mestmarkt is en blijft voorlopig torenhoog

De druk op de mestmarkt blijft ontzettend hoog en de benutbare dagen om drijfmest uit te rijden slinken verder door het aanhoudende natte weer. Ondertussen blijft het aanbod van mest maar komen, waardoor de afzetprijzen voor drijfmest nauwelijks zijn gezakt dit voorjaar. Ook het plan van demissionair landbouwminister Piet Adema om verlichting te brengen op de mestmarkt heeft geen effect voor de korte termijn. Deze week benadrukte hij nog eens dat er niets zal veranderen aan de afbouw van derogatie. De gehele sector blijft pleiten voor een oplossing die is gericht op de korte termijn.
11 April 2024
mest drijfmest

Analyse mest

Zakkende mestprijzen zijn nog eind weg

Het blijft hollen of stilstaan dit uitrijseizoen door het natte weer. Door de beperkte afzet zijn de mestprijzen weer gestopt met dalen. Varkensdrijfmest neemt zelfs weer wat toe in prijs volgens de mestnoteringen van DCA. Ook het maatregelenpakket om de overvolle mestmarkt te verlichten, biedt weinig perspectief voor de korte termijn. Daarmee nemen de zorgen juist verder toe in de mestsector.
4 April 2024
mest bemesting drijfmest

Analyse mest

Daling mestprijzen van korte duur

De afzetprijzen voor drijfmest leken eindelijk de weg naar beneden te hebben ingezet, maar de duur van die daling blijkt zeer beperkt. Het natte voorjaar en het drukkende aanbod neemt de regie weer in handen op de markt, terwijl de weersvoorspellingen allerminst gunstig zijn voor het uitrijdseizoen begin april. 
28 Maart 2024
sleepslangen drijfmest

Analyse mest

Mestprijzen hebben nog moeite met zakken

Eén zwaluw brengt nog geen zomer, maar het aantal mestinjecteurs nemen met de dag toe op de percelen nu het droogt. Daarnaast rijden de eerste transporteurs vanaf de mestopslagen in plaats van enkel bij de veehouder. De gunstige weersomstandigheden voor het uitrijseizoen leiden echter nog niet tot lagere afzetprijzen voor drijfmest. Sowieso blijft het gissen hoe het verloop van de afzetprijzen worden dit seizoen. 
7 Maart 2024
mest sleepslangen

Analyse mest

Vaste prijsafspraken in mest dit jaar lastig verhaal

Het maken van prijsafspraken voor het leveren van drijfmest dit voorjaar is een lastige gebleken. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de onzekerheid van het prijsverloop van drijfmest wanneer het uitrijseizoen volop van start kan gaan. Het uitrijden van drijfmest valt tot op heden tegen en leidt tot nu toe nog niet voor verlichting op de mestmarkt.
29 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden