Mestprijzen

mest sleepslangen

Analyse mest

Vaste prijsafspraken in mest dit jaar lastig verhaal

Het maken van prijsafspraken voor het leveren van drijfmest dit voorjaar is een lastige gebleken. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de onzekerheid van het prijsverloop van drijfmest wanneer het uitrijseizoen volop van start kan gaan. Het uitrijden van drijfmest valt tot op heden tegen en leidt tot nu toe nog niet voor verlichting op de mestmarkt.
Donderdag 16:30 uur
mest bemesting drijfmest

Analyse mest

Vele neerslag zit verlaging mestprijzen dwars

Het uitrijseizoen is officieel een week van start, maar in de praktijk en op de mestmarkt is daar bar weinig van terug te zien. Het aanbod van mest neemt toe nu veehouders het uitrijden moeten uitstellen en de putten vol zitten. Ondertussen zitten de meeste opslagen ook tot de nok toe vol. De mestprijzen stijgen eerder dan dat ze dalen.
22 Februari 2024
mest bemesting uitrijden sleepslangen

Analyse mest

Mesthandel leeft momenteel bij de dag

Met het uitrijseizoen voor de deur neemt het drukkende aanbod van drijfmest uit de veehouderij af, terwijl de vraag van mest die is bestemd voor het voorjaar juist toeneemt. Er wordt druk geïnformeerd naar de volumes en deze komen tot stand, maar de daarbij behorende prijs niet. Daarvoor is de mestmarkt te onvoorspelbaar en het is onzeker in welke mate de afzetprijzen straks gaan dalen. Daghandel is daarom de komende periode op zijn plaats volgens mestintermediairs.
8 Februari 2024
melkveebedrijf koeien mest stalmest

Analyse mest

Gespannen mestmarkt in de buurt van kantelpunt

Zo vlak voor de start van het uitrijseizoen hebben de ophaalbijdragen van drijfmest de top waarschijnlijk bereikt. Volgens intermediairs en loonwerkers kan straks de druk eindelijk van de overvolle ketel. Het regenachtige weer dat wordt verwacht, kan de komende periode nog wel als spelbreker fungeren. Nu de markt aan de top zit, zijn akkerbouwers druk bezig met het vastleggen van drijfmest voor komend voorjaar.
1 Februari 2024
mest bemesting uitrijden sleepslangen

Open brief Johan Mostert

Samen vooruit in de landbouwsector

Naar aanleiding van het interview afgelopen week op deze site over het mestoverschot heb ik enorm veel 'positief-zorgelijke' reacties vanuit de agrarische sector ontvangen, waarin iedereen aangaf zich in het artikel te vinden. Ik kreeg van een aantal zelfs datasets en onderzoeken gemaild wat afwijkt van de data dat nu voor wetgeving wordt gebruikt. Ook kreeg ik telkens dezelfde vraag, hoe nu verder? Met daarbij de opmerking: we zijn als sectoren veel te veel verdeeld en vormen niet één front. 
30 Januari 2024
Johan Mostert

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

De mestmarkt staat op het punt van vastlopen door het nieuwe, aangescherpte beleid van LNV. Dat zet de gehele veehouderij muurvast en probeert deze sector te 'saneren' volgens Johan Mostert, voorzitter van de sectie mest van Cumela. Ook heeft hij kritiek op de belangenorganisaties dat zij zich hierover nauwelijks laten horen, terwijl het volgens hem toch echt één minuut voor twaalf is.
24 Januari 2024
mest drijfmest

Analyse mest

Mestmarkt nóg nijpender in de staart van 2023

Met de jaarwisseling voor de deur is ook februari niet ver weg meer. Desondanks kalmeert die gedachte de overvolle mestmarkt niet en is het voor verschillende veehouders een barre zoektocht naar voldoende afzetmogelijkheden. In de handel van vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) was het de afgelopen dagen een drukke bedoening, met behoorlijke wat prijsschommelingen tot gevolg.
28 December 2023
mest drijfmest

Analyse mest

Situatie op mestmarkt wordt steeds nijpender

De druk op de mestmarkt is de afgelopen weken verder toegenomen. Er wordt veel drijfmest naar de opslagen gereden, maar lang niet alles wordt aangenomen door het zeer grote aanbod. De afzetkosten voor drijfmest blijven nog iedere week stijgen volgens de mestnoteringen van DCA.
30 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden