Amerikaanse varkenssector

varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Coronavirus

Consumenten in VS kopen varkens direct van boeren

De verspreiding van het coronavirus onder personeel in slachthuizen blijft problematisch. Varkenshouders in de Verenigde Staten kunnen hun varkens niet meer kwijt aan slachthuizen en in Minnesota verkopen varkenshouders hun varkens zelfs rechtstreeks aan consumenten.
12 Mei 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Coronacrisis

VS ruimt noodgedwongen 7 miljoen varkens

Amerikaanse varkenshouders zijn gedwongen hun varkens te ruimen. Nu slachthuizen gesloten zijn kunnen zij hun dieren niet kwijt. Zo'n 7 miljoen varkens staan op de lijst, zo blijkt uit een rapport van de Amerikaanse CoBank.
7 Mei 2020
Trump Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

Trump eist dat slachterijen onmiddellijk open gaan

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat slachthuizen per direct hun werk weer oppakken uit angst voor een mogelijk vleestekort. De vakbonden zijn het hier niet mee eens.
29 April 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Coronacrisis

Veehouders in VS rest niets anders dan ruimen

Nu veel slachthuizen in de Verenigde Staten hun deuren noodgedwongen gesloten houden, rest er voor Amerikaanse varkenshouders niets anders dan hun dieren te ruimen. Een intrieste situatie. 
28 April 2020
financieel dollar Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

VS koopt zuivel en vlees op voor voedselbanken

Eind maart werd bekend dat de Amerikaanse overheid flink in de buidel zou tasten om agrarische ondernemers en verwerkers door de coronacrisis te loodsen. Inmiddels kijkt de overheid naar mogelijkheden om zuivelproducten en vlees, die nu geen bestemming hebben, op te kopen en af te zetten naar bijvoorbeeld voedselbanken.
17 April 2020
Verenigde Staten

Inside Varkens

Amerika start 2020 met meer varkens

De Amerikaanse varkensstapel kwam op 1 maart 4% hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit het rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
30 Maart 2020
Tonnies

Nieuws Varkensvlees

Tönnies ziet kansen in VS en strijkt neer in Chicago

Tönnies heeft in Chicago een verkoopkantoor geopend. De Duitse slachtgigant hoopt daarmee een stempel te kunnen drukken op de Amerikaanse vleesmarkt.
9 December 2019
Randy Spronk

Interview Randy Spronk

'Ik heb Trump gevraagd om vleesdeals te sluiten'

De handelsstrijden die president Donald Trump met verschillende landen voert, doen Amerikaanse varkenshouders serieus pijn in de portemonnee. Nu de voerprijzen ook nog dreigen te stijgen, blijft de situatie penibel. "Klopt", zegt Randy Spronk die net is afgetreden als voorzitter van de varkensbond in de Verenigde Staten. "Maar ik heb goede hoop dat we onze afzetmarkten vlot terugwinnen."
18 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden