Slachtcijfers varkens

slachterij varkensvlees varkens - agri

Analyse Varkensslachtingen

Feestdagen hebben invloed op slachtcijfers april

April is een maand met meerdere feestdagen. De invloed van deze dagen is terug te zien in de slachtcijfers, deze verlopen alles behalve stabiel. Vooralsnog lijkt de corona geen duidelijke invloed uit te oefenen op de slachtcijfers, gezien de verhouding met andere jaren.
8 Mei 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Europese productie varkensvlees daalt

De Europese varkensvleesproductie lag begin dit jaar lager dan vorig jaar. In januari is 1,9% minder vlees geproduceerd dan in de eerste maand van 2019, zo blijkt uit de gegevens van Eurostat. Waar is de productie het hardst gedaald?
22 April 2020
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Varkens

Corona zet geen druk op slachtcijfers

Terwijl de varkensprijzen zijn gedaald. blijven de slachtcijfers op niveau. Het aantal geslachte varkens in maart 2020 loopt aardig gelijk op in vergelijking met voorgaande jaren. Dit geldt overigens niet voor het gewicht van de varkens en het percentage vlees.
4 April 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers februari wijken af van tendens

De varkensprijzen zijn goed, maar de slachtcijfers gaan omlaag De daling die na de hoge productie in week 4 werd ingezet bleef ook in februari doorlopen. Hiermee wordt de tendens van de afgelopen 2 jaar doorbroken.
6 Maart 2020
transport varkenstransport varkens - agri

Inside Varkens

Hoe waren de slachtcijfers in januari?

De Nederlandse slachterijen hebben de afgelopen maand januari flink veel varkens verwerkt. Dit was vooral een gevolg van de hoge vleesprijzen. Welke trend volgen de slachtcijfers in januari 2020?
16 Februari 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Meer varkens geslacht in september

In september zijn in de Europese Unie meer varkens geslacht dan vorig jaar in dezelfde maand, zo laten de nieuwste cijfers van Eurostat zien. Daarnaast waren de varkens in deze maand zwaarder dan vorig jaar het geval was.
13 December 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Duits slachtcijfer krabbelt weer wat op

De slachtcijfers zijn over de afgelopen weken redelijk op peil gebleven. Door de extreme hitte zijn wel wat schommelingen te verwachten.
4 Augustus 2019
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Slachtcijfers tonen loodzware varkens

Wat het meeste opvalt uit de slachtcijfers, is dat de varkens op het moment loodzwaar zijn. Het gemiddelde Nederlandse slachtgewicht noteert bijna 100 kilo.
26 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden