Deense varkenssector

varkens - agri

Inside Varkens

Deense slachtcijfers ondanks corona gestegen

De coronacrisis laat zich flink gelden op de Europese varkensmarkt. De slachtcapaciteit is hard gedaald door tijdelijke sluitingen of beperkte bezetting. Desondanks komen de Deense slachtcijfers toch boven het niveau van vorig jaar uit, kan het land deze groei vasthouden?
1 December 2020
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

350.000 slachtrijpe Deense varkens in de wacht

De varkensmarkt is in rep en roer door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland en door de coronacrisis. Ook in Denemarken ontkomt de varkensmarkt niet aan de nadelige gevolgen en ook hier verkeert de markt in zwaar weer.
10 November 2020
veehouderij stal nieuwbouw varkensstal Stallenbouw

Nieuws Stallenbouw

Danish Crown gaat varkenshouder financieren

Het Deense concern Danish Crown helpt vleesvarkenshouders een handje om nieuwe stallen te financieren. De coöperatie stelt daarom ruim €25 miljoen beschikbaar en hoopt daarmee het slachtcijfer een boost te geven.
29 November 2019
Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Danish Crown opent eerste fabriek in China

De Deense varkensvleesverwerker Danish Crown heeft vorige week zijn eerste vleesfabriek geopend in China. De fabriek ligt vlak bij Shanghai, waarmee het meer dan 80 miljoen Chinezen hoopt te bereiken.
13 September 2019
varkenshouderij Denemarken

Inside Varkens

Deense varkensstapel blijft maar dalen

De varkensstapel van Denemarken laat dit jaar wederom een afname zien. Volgens de Federatie voor de Landbouw- en Voedselindustrie komt de varkensstapel uit op ruim 12 miljoen varkens, wat ...
19 Augustus 2019
varkenshouderij varkens - agri

Achtergrond Varkenshouderij

Giga Deens varkensbedrijf groeit met 17.000 plaatsen

De grootste varkenshouderij in Denemarken is begonnen aan de bouw van een stal met 17.000 varkensplaatsen. Dit is echter geen signaal van een snelle groei van de varkensstapel in het land, zegt Kim Heiselberg, voorzitter van belangenorganisatie Danske Svineproducenter. 
16 Augustus 2019
Boerenbusiness

Achtergrond Denemarken

Deense bio-varkenssector kampt met groeistuipen

Net als de biologische varkenssector in Nederland heeft ook de Deense biologische varkenssector met groeistuipen in de markt te maken. Friland, verreweg de grootste exporteur, daagt de Nederlandse concurrentie uit met aantrekkelijke prijzen.
27 Mei 2019
varkenshouderij Denemarken

Achtergrond Denemarken

Aantal vleesvarkens in Denemarken is dungezaaid

Ondanks de actuele hoogconjunctuur in de Deense varkenshouderij dalen de slachtcijfers weer, na de opleving van vorig jaar. Vergeleken met het eerste halfjaar van 2018 waarschijnlijk met 3%.
21 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden