DCA Beursprijs 2.0

varkens - agri

Analyse Varkens

Bij ruim varkensaanbod horen kanttekeningen

Op de varkensmarkt was het wederom een week met stabiele prijzen, maar de meningen hierover zijn bepaald niet stabiel. In de markt wordt door producenten soms naarstig gehoopt op prijsstijgingen, maar slachterijen houden voorlopig de boot af. Zij beroepen zich, al dan niet terecht, op voldoende varkensaanbod, maar belangrijker nog op de moeizaam lopende vleesmarkt. Hoog tijd voor ander weer. 
Gisteren 20:00 uur
slachterij varkensvlees

Analyse varkens

Varkensmarkt moet nog even geduld hebben

Het is een rustige week op de varkensmarkt en dat kon de komende weken ook weleens zo blijven. Het ontbeert in de markt aan de wil om te slachten. Toch zijn de verwachtingen voor de langere termijn niet per se somber. 
12 April 2024
varkensvlees vlees Slagerij

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

De stabiele en zelfs bijna saaie varkensmarkt raakte begin deze week ontstemd door het besluit van Vion om de varkensprijs daags na Pasen te verlagen. De marktleider van Nederland vindt in eigen land echter geen bijval en ook elders in Europa blijven de noteringen ongewijzigd. Het is niet voor het eerst dit jaar dat Vion probeert de varkensmarkt naar zijn hand te zetten, maar vangt dit keer bot.
5 April 2024
varkens - agri

Analyse Varkens

Op varkensmarkt wordt de blik na Pasen verlegd

De varkensprijzen hebben dit jaar zeker wel wat steun van de paasdagen gehad, maar in de primaire sector was op meer gehoopt. Het feit dat Pasen dit jaar erg vroeg valt, maakt dat het effect dit jaar minder krachtig was. De blik in de markt wordt nu verlegd op warmer lenteweer.
29 Maart 2024
varkensvlees Slagerij

Analyse Varkens

Varkensprijs knelt teveel om paassprintje te trekken

In de laatste weken voor Pasen is de varkensmarkt weinig spannend. De levende markt is in balans en vanaf de vleesmarkt zijn de impulsen niet krachtig genoeg om de varkensprijzen te laten stijgen.
22 Maart 2024
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensmarkt te mat voor nieuwe prijsstijging

De dynamiek op de varkensmarkt is deze week behoorlijk afgezwakt. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de varkensprijzen in aanloop naar Pasen nog een stapje naar boven gaan zetten. Daarvoor is de markt te veel in balans.
15 Maart 2024
varkens

Analyse Varkens

Nederlandse slachterijen opnieuw niet tot het gaatje

Nederlandse slachterijen hebben in de afgelopen weken de noteringen behoorlijk verhoogd, maar weten daarmee vleesvarkenshouders toch niet tevreden te stellen. Die worden geconfronteerd met torenhoge biggenkosten en zien bovendien dat Duitse slachterijen dieper het gaspedaal intrappen. Dit alles speelt zich af op een grillige markt die op dit moment afvlakt, maar mogelijk in de komende weken opnieuw in beweging komt.
8 Maart 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

Blijft varkensprijs in het spoor van Duitsland?

Met een korte tussenstop van een week gaan de varkensprijzen verder met waar ze in februari mee bezig waren. Opnieuw verhoogt Duitsland de varkensprijzen en dat vraagt om een reactie in andere Europese landen, waaronder Nederland.
1 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden