Dollar

financieel valuta dollar

Opinie Joost Derks

Dollar zweeft tussen hoop en vrees

De Amerikaanse dollar maakte een flinke schijnbeweging nadat de stembureaus in de Verenigde Staten sloten. De koers van de munt wordt sterk beïnvloed door de presidentsverkiezingen.
5 November 2020
financieel valuta dollar

Opinie Joost Derks

Buigen of barsten voor de Amerikaanse dollar

Het lijkt erop dat sommige regeringsleiders zich nauwelijks wat aantrekken van internationale regels en afspraken. Hoewel er niemand is die ze tot de orde kan roepen, laten de gevolgen zich wel degelijk voelen in de valutawereld.
22 September 2020
Bitcoin

Opinie Joost Derks

Moeten we bang zijn voor de Chinese cryptoplannen?

In de wereld van digitale valuta trekt de bitcoin nu nog alle aandacht. Achter de schermen werken sommige centrale banken echter aan een crypto-variant van hun eigen munt. China heeft in dit opzicht een flinke voorsprong op de rest van de wereld.
21 Augustus 2020
dollar Coronavirus

Opinie Joost Derks

Positie dollar in gevaar door forse coronasteun VS?

In de Verenigde Staten halen ze alles uit de kast om de economie weer op stoom te krijgen. Het land pompt op verschillende manieren omgerekend $20.000 per inwoner in de economie. Brengen die maatregelen de positie van de dollar als belangrijkste reservemunt ter wereld in gevaar?
27 Juni 2020
Trump

Opinie Joost Derks

Amerika kiest, Trump verliest?

De Amerikaanse economie maakt de zwartste periode door sinds de Grote Depressie van 1929. Bovendien zijn in veel steden onlusten uitgebroken na de dood van George Floyd. De kansen op een herverkiezing van president Donald Trump worden met de dag kleiner.
5 Juni 2020
australie

Opinie Joost Derks

Australische dollar niet meer down under

In de valutawereld steelt de Australische dollar de afgelopen weken de show. De bosbranden zijn gedoofd, de corona-uitbraak gaat grotendeels aan het land voorbij en de centrale bank heeft de twijfels van valutahandelaren weggenomen.
1 Mei 2020
australie

Opinie Joost Derks

Herrijst de Australische dollar uit de as?

De Australische dollar zit al jarenlang in de hoek waar de klappen vallen. Eind 2019 bereikte de munt het laagste niveau in meer dan tien jaar. Om vervolgens nog verder te dalen door de grote bosbranden en het coronavirus. Wanneer komt de bodem in zicht?
14 Februari 2020
financieel pond valuta munt

Nieuws Brexit

Zal pond gelijk komen te staan aan dollar?

Het Britse pond zal bij een no-deal-brexit hoogstwaarschijnlijk wegzakken tot pariteit met de dollar, vertelt Lord Kerslake, de oud-voorzitter van het Britse ambtenarenapparaat. Door de forse daling van de afgelopen maanden presteert de munt nu het slechtst van alle valuta's ter wereld.
15 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief