Dollar

financieel valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Is dit de ommekeer voor de dollar?

Er is weer iets aan de hand met de Amerikaanse dollar. Na een lange stijging, komt de munt steeds meer onder druk te staan door de vooruitzichten van een dalende rente en een Chinese tegenzet in het handelsconflict.
5 Juni 2019
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Pas op Trump, dit doet je beleid met de dollar

Terwijl de handelsspanningen oplopen, laat de dollar een rare beweging zien. Op de valutamarkten verliest de munt namelijk terrein. De status van de dollar brokkelt af, wat onder andere komt door de opkomst van de renminbi en het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump.
19 Mei 2019
valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollarrust is schijn: wachten op koersschok

De euro-dollarkoers is over de afgelopen maanden in wel heel rustig vaarwater beland. In het verleden volgde na zo'n stilte echter maar al te vaak een flinke storm.
18 April 2019
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Hoelang kan de dollar nog stijgen?

De Amerikaanse dollar is in 2019 behoorlijk overtuigend uit de startblokken geschoten. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre en hoelang die indrukwekkende opmars kan worden doorgezet.
14 Februari 2019
valuta dollar

Inside Granen & Grondstof

Dure dollar drukt tarwemarkt in VS

Het feit dat de dollar op het hoogste niveau in 16 maanden tijd noteert, is een prijsdrukkende factor voor de tarwemarkt. Daarnaast blijft de prijs voor sojabonen flink fluctueren. De hoofdverantwoordelijke hiervoor is de Amerikaanse president Donald Trump. 
1 November 2018

Marktflits Valuta

Onrust leidend op valutamarkten

Het is onrustig op de verschillende valutamarkten. Dit heeft meerdere oorzaken. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, licht de markten toe.
3 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief