D66

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Stikstofprobleem

VNO-NCW: 'Halvering veestapel is geen oplossing'

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland zien niets in het plan van D66 om de veestapel van Nederland te halveren als oplossing voor het ontstane stikstofprobleem in Nederland.
11 September 2019
Boerenbusiness

Opinie Eric de Lijster

D66'er De Groot is definitief in grachtengordel beland

Dat D66 maandag oproept om de Nederlandse veestapel met gezwinde spoed te halveren, is an sich niet bijzonder aangezien de partij nooit veel compassie met de Nederlandse land- en tuinbouw geeft getoond. Dat Kamerlid Tjeerd de Groot, die de sector met zijn werkzaamheden uit het verleden van haver tot gort kent, het boegbeeld van deze wens blijft opvallend. 
9 September 2019
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Politiek

D66 wil helft minder varkens in Nederland

Regeringspartij D66 kondigt maandag 9 september aan dat het aantal varkens en kippen in het land gehalveerd moet worden. Op deze manier ziet de partij mogelijkheden om ruimte te creëren voor woningbouw.
9 September 2019
politiek DenHaag tweedekamer

Achtergrond Politiek

Hoe goed presteerden de landbouwwoordvoerders?

De politieke partijen in Den Haag zijn ondertussen al 2 weken met Kerstreces, maar een terugblik naar 2018 ontbreekt nog. Hoe werd er gestemd op landbouwgerelateerde onderwerpen, welke landbouwwoordvoerders dienden de meeste moties in, en hoe succesvol waren die? Boerenbusiness zet het op een rijtje.
4 Januari 2019
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang

Achtergrond Noord-Holland

'Vernatten veengebied is onacceptabel'

Er is veel discussie over het wel of niet onder water zetten van het veenweidegebied in de provincie Noord-Holland. Diverse milieuorganisaties zijn voorstander, maar melkveehouders in het gebied zijn fel tegenstander. Zij krijgen bijval van de (zuivel)coöperaties en LTO Noord.
10 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden