Compensatie

aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Compensatie

Fritescompensatie tot max €25.000 nu aan te vragen

RVO heeft het online loket geopend voor de vaststelling van de compensatiebedragen voor telers van fritesaardappelen. Telers met een schade tot €25.000 kunnen nu hun definitieve aanvraag indienen, dat meldt BO-Akkerbouw
29 Juli 2020
canada

Nieuws CETA

Canadese melkers wachten nog altijd op compensatie

Bij het sluiten van de handelsdeal tussen Canada en Europa (CETA) in 2017 en de Trans-Pacific deal (CPTPP) in 2018 werd de Canadese melkveehouders een compensatie beloofd. Inmiddels is er al enige tijd verstreken, maar nog altijd geen compensatie ontvangen. Fastfoodketen McDonald's zorgt daarentegen wel voor een beetje extra waardering.
17 Juli 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Vlaams noodfonds zit net even wat anders in elkaar

De Vlaamse regering heeft een klap gegeven op de voorwaarden van het noodfonds. Daarmee wordt voor aardappeltelers in Vlaanderen, die zijn getroffen door de coronacrisis, duidelijk op hoeveel overheidssteun zij kunnen rekenen en onder welke voorwaarden.
15 Juli 2020
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Ruime corona-compensatie voor Britse melker

De Britse regering heeft vandaag (18 juni) een fonds opengesteld waar Engelse veehouders zich kunnen melden voor een 'corona compensatie'. De uitbetaling kan oplopen tot een grove £10.000 (omgerekend €12.480). Boeren kunnen aanspraak maken op de regeling als hun melkprijs sinds februari met een kwart gedaald is.
19 Juni 2020
euro

Nieuws Aardappel

Regeling fritesaardappelen nu al overtekend

De Nederlandse compensatieregeling voor fritesaardappelen is nu al, een week voor het einde van de aanmeldperiode, ruim overschreden. Dit zei landbouwminister Carola Schouten donderdag in een debat in de Tweede Kamer. Hierdoor wordt de compensatie waarschijnlijk generiek afgeroomd.
11 Juni 2020
aardappelen

Inside Aardappel

Compensatie Vlaamse teler naar Nederlands model

De compensatieregeling voor aardappeltelers in Vlaanderen gaat een vergelijkbare uitwerking hebben als de regeling in Nederland, zo is de verwachting van Belgapom. De officiële voorwaarden van de regeling zijn echter nog niet bekend.
11 Juni 2020
financieel euro Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Ook compensatie voor Belgische aardappeltelers

Vanuit het Vlaams noodfonds wordt €10 miljoen vrijgemaakt als tegemoetkoming voor aardappeltelers die sinds de coronacrisis met een overschot kampen. Dat heeft de landbouwminister van Vlaanderen Hilde Crevits gisteren bekendgemaakt.
3 Juni 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Status poolaardappel in compensatie wordt helder

De Nederlandse compensatieregeling voor fritesaardappelen, die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt uitgevoerd, lijkt voor de derde keer te zijn aangepast en verduidelijkt door het ministerie. Het gaat hierbij over de status van poolaardappelen.
30 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden