Compensatie

euro valuta biljetten

Inside Aardappelen

38 miljoen gaat aan neus aardappelsector voorbij

Waar bij de start van de onderhandelingen aangaande het ontstane overschotprobleem van fritesaardappelen iedereen de beste intenties had om de schade voor eenieder zo veel mogelijk te beperken, lijkt het nu uitgelopen op een soapserie van 5 delen.
21 Mei 2020
aardappelen aardappelverwerking

Achtergrond Aardappelen

Hoe kunnen spelregels voor compensatie plots wijzigen?

Telers en verwerkers van fritesaardappelen zijn verrast door de aanpassing van de voorwaarden van de compensatieregeling. Daarmee vallen veel gecontracteerde aardappelen in de praktijk buiten de boot. Hoe kan het zijn dat de spelregels gaandeweg zijn veranderd?
20 Mei 2020
aardappelen Avarna Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Chaos in aardappelketen na wijziging compensatie

In de fritesaardappel- en voersector heerst chaos, doordat de regels omtrent de uitvoering van de compensatieregeling lijken te zijn gewijzigd. RVO heeft laten weten dat de compensatie voor fritesaardappeltelers wordt verrekend met de financiële aanvulling die verwerkers geven.
20 Mei 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Accountants: contract aanvullen, niet ontbinden

Verschillende agrarische accountancykantoren waarschuwen fritesaardappeltelers om niet blindelings akkoord te geven op nieuwe voorstellen vanuit hun afnemer. Nu de compensatieregeling een feit is, wordt door de verwerkende industrie een aanpassing op het contract aangedragen.
15 Mei 2020
ontregelen recalcitrant eigenwijs

Inside Aardappel

Regeling overheid ontregelt fritesaardappelmarkt

Het ingrijpen op een markt heeft altijd gevolgen voor de prijs. Dat hebben we recent gezien in de oliemarkt, maar valt in deze coronacrisis ook in veel meer markten op. Zoals de aardappelmarkt.
10 Mei 2020
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Coronacrisis

Brussel akkoord, regeling fritesaardappelen officieel

De Europese Commissie is akkoord met de Nederlandse compensatieregeling voor fritesaardappelen. De regeling is inmiddels in de Staatscourant gepubliceerd en daarmee officieel van kracht. Gedupeerde telers konden hun partijen fritesaardappelen waarvan de bestemming is weggevallen sinds gisteren aanmelden bij RVO.nl.
8 Mei 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Achtergrond Aardappel

Is eenvoudige compensatie per definitie oneerlijk?

Als er geld moet worden verdeeld, leidt dat onvermijdelijk tot discussie. De compensatieregeling van de overheid voor fritesaardappeltelers is daarop geen uitzondering. Wie profiteert er en wie trekt er aan het kortste eind?
8 Mei 2020
financieel euro

Inside Aardappelen

Aardappeltelers kunnen zich aanmelden voor steun

Telers van fritesaardappelen die aanspraak willen maken op compensatie vanuit de overheid, kunnen zich alvast melden bij RVO. De inhoud van de regeling is formeel echter nog niet bekend.
7 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden