Duitsland

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Slinkend aanbod geeft varkensprijs eindelijk duw

Na een periode van ongeveer acht maanden van bijna onafgebroken druk op de varkensprijzen lijkt de markt eindelijk een draai te maken. Voornaamste impuls lijkt het historisch gezien krappe aanbod varkens in Duitsland, en het vooruitzicht op een verdere krimp in de komende maanden.
16 Februari 2022
Hochwald

Analyse Melk

Duitse melkaanvoer blijft nog altijd krap

Melkveehouders in Duitsland hebben in december de lijn van afgelopen jaar verder doorgetrokken: de melkproductie lag op een laag niveau. 
16 Februari 2022
euro Duitsland

Nieuws Coronasteun

Duitsland verlengt coronasteun tot eind juni

De politiek in Duitsland is het eens geworden over verlenging van de corona steunpaketten in het land tot eind juni dit jaar. Daarover zijn de nationale en minister van Economische zaken en de betrokken ministers van de Duitse deelstaten het eens geworden.
16 Februari 2022
wintergraan wintertarwe

Nieuws Granen

Hogere tarweprijs zorgt niet voor meer areaal

In tegenstelling tot wat eerder in de media werd gebracht zet een hogere tarweprijs akkerbouwers in West-Europa niet aan tot het uitbreiden van hun areaal. Nieuwe cijfers laten een krimp van de teelt zien. Bij koolzaad is dat wel het geval vanwege een recordprijs.
10 Februari 2022
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelvoorraad kleinste sinds 2018

Aardappeltelers in Duitsland hebben fors minder aardappelen in voorraad ten opzichte van de voorgaande twee jaren. Het verschil met 2020 bedraagt ruim 400.000 ton. De kleinere voorraad is vooral te wijten aan een kleiner areaal. De opbrengst is namelijk flink verbeterd.
8 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Duitse varkensslachters vroren in 2021 fors meer in

De zwakke afzet van Duits varkensvlees leidde afgelopen jaar tot grote voorraden in Duitse koelhuizen, waarbij de volumes in december recordniveau's naderden. Dat blijkt uit data van het Verband Deutscher Kühlhäuser und Kühllogistikunternehmen (VDKL).
3 Februari 2022
wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Duitsland schiet zwijnen af in strijd tegen AVP

Duitse jagers schoten in het jachtseizoen 2020/2021 bijna 690.000 wilde zwijnen af. Hoewel er dat bijna 200.000 minder waren dan een jaar eerder, is dat het op twee na hoogste aantal in één seizoen.
3 Februari 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

De situatie op de varkensmarkt is onveranderd moeizaam. De verwerkingscapaciteit wordt door het hoge ziekteverzuim vanwege corona flink gereduceerd. Het aantal slachtingen in Duitsland was in week 3 al historisch laag, maar liep in week 4 nóg verder terug.
2 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox