Varkensmarkt Brazilië

slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport Brazilië blijft maar groeien

Brazilië heeft ook in het derde kwartaal van 2020 een toenemende export van varkensvlees weten te realiseren. Met een kleine binnenlands aanbod stijgt de varkensprijs in het land boven de Europese prijs uit.
20 Oktober 2020
brazilie

Achtergrond Vleesexport

Braziliaanse vleesexport wint terrein, hoe komt dit?

Volgens een recente analyse van onderzoeksbureau GIRA wordt Brazilië dit jaar de gunstigst gelokaliseerde leverancier op de wereldwijde vleesmarkt. Het concurrentievermogen van het land neemt de komende jaar toe. Waarom loopt de Braziliaanse vleesexport zo goed?
8 September 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensprijzen in Brazilië stijgen naar recordhoogte

De Braziliaanse varkensprijzen zitten al enige tijd in de lift. De toenemende vraag naar varkensvlees en een beperkt aanbod hebben de prijzen inmiddels zelfs naar een recordniveau doen stijgen.
28 Juli 2020
brazilie

Inside Varkens

Brazilië exporteert record hoeveelheid varkensvlees

De grote vleesvraag in Azië heeft de varkensvleessector in Brazilië een enorme boost gegeven. Het land exporteerde in het eerste kwartaal van 2020 bijna 30% meer vlees dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Nooit eerder exporteerde Brazilië zoveel vlees in dezelfde periode.
17 April 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Braziliaans vlees gewild in China

Niet alleen de Europese Unie, maar ook Brazilië zal profiteren van de Chinese vraag naar varkens- en pluimveevlees, zo laat een rapport van de Brazilian Association of Animal Protein (ABPA) zien.
30 Augustus 2019
brazilie

Inside Varkens

Brazilië wil varkensstapel flink uitbreiden

Door de fors gestegen export naar China en herwonnen markttoegang tot Rusland neemt de Braziliaanse varkensvleesproductie dit jaar toe met minstens 5%. Hoe meer vraag vanuit China, hoe hoger ...
24 Juli 2019
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Rusland schrapt boycot op varkensvlees voor de bühne

Rusland heeft de importban, die eind 2017 van kracht ging, op Braziliaans varkensvlees recent opgeheven. Is deze beslissing uit nood geboren, of is het symboolpolitiek?
7 November 2018
brazilie

Nieuws Dierziekte

Brazilië meldt uitbraak van klassieke varkenspest

De autoriteiten in Brazilië hebben vorige week een uitbraak van klassieke varkenspest officieel bevestigd. Het is de eerste uitbraak sinds 2009.
10 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden