Biologische melkprijzen

veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022
veevoer koeien

Nieuws Melk

Eko-Holland volgt de concurrentie met melkprijs

Eko-Holland, de coöperatie van biologische melkveehouders, verhoogt de voorschotprijs voor de maand maart. Daarmee volgt het, op enige afstand, de bewegingen van Arla en FrieslandCampina. 
2 Maart 2022
Eko Holland

Nieuws Melk

Eko-Holland houdt melkprijs op zelfde niveau

Na drie achtereenvolgende maanden met prijsverhogingen houdt biologische aanvoercoöperatie Eko-Holland de melkprijs in februari gelijk. De coöperatie blijft daarmee enkele euro's per 100 kilo boven FrieslandCampina.
7 Februari 2022
frankrijk biologisch

Nieuws melk

Biologische melkprijzen blijven euro's achter

De biologische melkprijzen bleven in 2021 qua ontwikkeling achter bij de gangbare melkprijzen, zeker in de tweede helft van het jaar. De biologische melkprijzen stegen gemiddeld met zo'n €6,00 per 100 kilo, terwijl de gangbare melkprijzen stegen met gemiddeld €11,00 tot €11,50 per 100 kilo. De prijsverhogingen verliepen ook veel geleidelijker dan in de gangbare sector.
27 Januari 2022
Boerenbusiness biologische melk

Nieuws Melk

Eko Holland plust €1,00 erbij in nieuwe jaar

Biologische leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de melkprijs voor zowel de gewone biologische melk als voor de biologisch-dynamische melk met €1,00 per 100 kilo. Daarmee neemt de coöperatie op het eerste gezicht een middenpositie in tussen Arla en FrieslandCampina.
31 December 2021
melken melkveebedrijf koeien

Achtergrond Zuivel

Hoe Frankrijk verzuipt in biologische melk

De Europese zuivelmarkt staat in 2021 in het teken van schaarste, maar daar is in het biologische segment in Frankrijk niets van te merken. Het land kampt namelijk met een groot overschot aan biologische melk. De problemen zijn complex, concrete oplossingen lijken niet voorhanden. 
28 December 2021
frankrijk biologisch

Inside Melk

Franse bioboer klem tussen markt en wensdoel

Terwijl de gangbare Franse melkaanvoer bij oplopende prijzen toch achterblijft, gebeurt er met de biologische melkaanvoer het omgekeerde. Ondanks prijsverlagingen en afwaardering van product, blijft de aanvoer stijgen. Bioboeren dachten het goed te doen, maar weten momenteel niet goed hoe verder.
29 November 2021
melkveebedrijf jongvee

Inside Melk

Eko-Holland geeft bio-melkprijs klein plusje

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de voorschot-melkprijs voor biologische melk voor de maand november met 50 cent per 100 kilo. De biologisch-dynamische melkprijs blijft gelijk.
1 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden