Vleestaks

vlees Halal

Politiek Tweede Kamer

Vleestaks lijkt definitief van tafel

De Tweede Kamer lijkt definitief korte metten te hebben gemaakt met de plannen van landbouwminister Henk Staghouwer (ChristenUnie) voor een vleestaks. Een motie van de PVV waarin de Kamer de regering verzoekt geen vleestaks in te voeren, werd vanmiddag (dinsdag 10 mei) aangenomen.
10 Mei 2022
Boerenbusiness CocaCola

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Politiek

Vleesindustrie wil zonder vleestaks verduurzamen

Brancheorganisaties in de vleesindustrie zijn tegen een belasting op vleesproducten en hebben daarom samen een brief geschreven naar informateur Mariëtte Hamer. Zij vrezen voor het voortbestaan van honderden slagers door 'onnodig zware administratieve lastendruk' die een vleestaks met zich mee zou brengen.
27 Mei 2021
zaaien biologisch groenbemester

Nieuws Politiek

Partijen nog ver uiteen bij verduurzaming

Dat de landbouw een verduurzamingslag moet maken, staat buiten kijf voor de politici van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Zij namen gisteren (maandag) deel aan een verkiezingsdebat over de transitie naar een duurzamere landbouw. Hoe deze verandering moet worden ingezet en hoe snel ze moet plaatsvinden, blijft een punt van discussie.
2 Februari 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Vleestaks

Naar plantaardig eiwit, als het loont

Deze kabinetsperiode komt er geen vleestaks en geen BTW-verlaging op groenten, fruit en biologisch voedsel. Niemand die zich over deze uitspraak van minister Carola Schouten verwondert, maar komt het er in een volgende kabinetsperiode wel van?
2 Oktober 2020
varkensvlees

Nieuws Vleestaks

Accijnzen op vlees, komt het er echt van?

De 'True Animal Protein Coalition' (TAPP) gaat ervan uit dat het ministerie van LNV de vleestaks wil gaan invoeren. Ze nodigen LTO uit om samen te gaan werken aan de reële beprijzen van vlees en hoe deze heffingsopbrengst te besteden.
30 September 2020
supermarkt varkensvlees vlees

Nieuws Vleesconsumptie

'Consument staat niet te springen om vleestaks'

Uit onderzoek van LTO Nederland blijkt dat de Nederlandse consument niet zit te wachten op een vleestaks. Slechts een kleine minderheid is voor de vleestaks die consumenten moet stimuleren om minder vlees te eten.
4 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox