Ethanol

suiker euro

Inside Suiker

Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

India gaat stevig inzetten op de productie van ethanol als brandstof. De overheid wil binnen vijf jaar 20% ethanol met benzine mengen. Dat betekent dat er komende jaren minder suiker geproduceerd zal worden. Subsidies op de suikerexport kunnen omlaag of zelfs verdwijnen.
11 November 2021
stro

Nieuws Energie

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Het Zwitserse bedrijf Clariant heeft 15 oktober de deuren geopend van een volledig nieuwe ethanolfabriek in Roemenië. Stro wordt hier verwerkt tot hoogwaardige biobrandstof voor de automotive en vliegtuigbranche. Het bijmengen van deze nieuwe generatie biobrandstoffen wordt door de EU verplicht.
18 Oktober 2021
suiker euro

Nieuws Suiker

Resultaat Südzucker tot coronacrisis in de lift

Südzucker, de grootste suikerproducent in Europa, ziet het bedrijfsresultaat flink verbeteren. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers over boekjaar 2019/2020. Het is maar zeer de vraag of deze positieve ontwikkeling met de huidige coronapandemie kan worden doorgezet.
22 April 2020
suiker

Nieuws Suiker

Ethanolvraag verbetert vooruitzichten Südzucker

Het Duitse suikerconcern Südzucker heeft haar verwachtingen voor het boekjaar 2019/2020 naar boven bijgesteld. Reden is de hogere omzet voor hernieuwbare ethanol.
31 Oktober 2019
mais maiskorrels korrelmais

Inside Granen & Grondstof

Ethanolproductie legt bodem in maïsmarkt

Ondanks dat het verloop voor de maïsmarkt op korte termijn grillig is, verwacht ABN Amro op de lange termijn een hogere maïsprijs. De markt voor ethanol trekt namelijk aan en daar is korrelmaïs bij uitstek voor geschikt.
19 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden