Farm frites

vulkaan

Opinie Edwin Burgers

Europese aardappelmarkt danst op een vulkaan

Fritesverwerkers in Noordwest-Europa roepen in koor dat ze de productie hebben verhoogd of gaan verhogen. Zo wil Farm Frites in 2025 circa 1 miljoen ton frites produceren, waarmee de aardappelteler wordt aangemoedigd om meer aardappelen te telen.
2 Oktober 2019
financieel geld egypte

Inside Aardappelen

Farm Frites breidt fritesfabriek in Egypte uit

Farm Frites heeft de fritesfabriek in Egypte uitgebreid. De productielocatie in de 10e Ramadan stad nabij Caïro heeft nu een productiecapaciteit van 150.000 ton, waarvan een deel onder meer wordt uitgevoerd naar 22 landen in het Midden-Oosten en Afrika.
20 September 2019
frites aardappelverwerking frituur

Inside Aardappelen

Omwonenden presenteren eigen visie Farm Frites

De toekomstplannen van Farm Frites voor het Zuid-Hollandse Oudenhoorn liggen gevoelig en daarom hebben omwonenden en betrokkenen een eigen visie gepresenteerd. De aanleg van de Patatweg en zonneakkers zorgt namelijk voor weerstand. De aardappelverwerker en het college van burgemeester en wethouders kunnen zich hier echter niet in vinden.
12 April 2019
frites

Nieuws Aardappelmarkt

Groeiplannen Farm Frites liggen gevoelig

Fritesproducent Farm Frites wil de fabriek in Oudenhoorn graag uitbreiden, maar daar is wel een betere infrastructuur voor vereist. Lokaal roept de 'Patatweg' veel weerstand op. De plannen om 25 hectare zonneweide aan te leggen, kunnen overigens ook niet op de goedkeuring van de omwonenden rekenen.
3 April 2019
frites aardappelverwerking frituur frituren

Inside Aardappelen

Farm Frites streeft naar klimaatneutrale frites

Naast een patatje met, oorlog of speciaal, kun je wellicht in de toekomst ook een patatje CO2-neutraal bestellen. Fritesproducent Farm Frites gaat, samen met de provincie Zuid-Holland, HAS Hogeschool en Wageningen Universiteit (WUR), werken aan klimaatneutrale frites.
20 Maart 2019
aardappelen aardappeloogst Agrifoto consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Farm Frites verhoogt contractprijs 2019

Net als in 2018 komt aardappelverwerker Farm Frites als eerste Nederlandse fabriek met zijn contractprijzen voor seizoen 2019/2020 uit. Over de gehele linie worden de prijzen fors verhoogd en dat moet de prijsverhoging bij het pootgoed compenseren. De prijs hiervan gaat namelijk terug naar niveau 2017.
10 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief