Vleesprijzen

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs stijgt na korte adempauze weer

Na een korte onderbreking neemt de Duitse varkensprijs weer de benen. De markt profiteert van aanhoudend droog en warmer wordend weer, wat de vraag naar BBQ-producten doet aantrekken.
7 Juni 2023
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Tegendruk van slachterijen op stijging varkensprijs

De Duitse varkensprijs (VEZG) stijgt deze week niet verder. Nederlandse slachterijen verhogen de noteringen wel, maar doen dat met de rem erop.
31 Mei 2023
varkensvlees worst

Analyse Varkens

Duitse varkensprijs stijgt sneller dan verwacht

De stilte op de varkensmarkt is doorbroken, nu de Duitse VEZG-notering een behoorlijk grote stap naar boven heeft gezet. Hoewel een verhoging ergens wel boven de markt hing, komt het eerder dan verwacht.
24 Mei 2023
Van Loon Group

Interview Van Loon & Van Ballegooijen

Van Loon Group wil marge in keten eerlijk verdelen

Na een lange carrière in de top van de zuivelsector koos Robert van Ballegooijen vorig jaar voor een overstap naar het vlees. Hij is nu driekwart jaar CEO bij Van Loon Group, dat in de afgelopen jaren een stormachtige groei doormaakte. Naast Van Ballegooijen is Roland van Loon aangeschoven voor het interview. Samen zijn ze nu bezig om de strategie van het bedrijf ten uitvoer te brengen. Hierbij wordt de opkomst van vleesvervangers nauwlettend in de gaten gehouden, maar blijft vlees de core business.
17 Mei 2023
Wyno Zwanenburg

Interview Wyno Zwanenburg

'Varkenshouderij is zeker geen aflopende zaak'

Toen Wyno Zwanenburg werd gevraagd om voorzitter van de Coalitie Vitale Varkenshouderij (Coviva) te worden, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Als oud-varkenshouder ligt de sector hem nauw aan het hard. Bovendien heeft de sector in Nederland toekomst, hoewel de uitdagingen rondom het verdienmodel en maatschappelijk draagvlak niet eenvoudig zijn. 'De varkenshouderij is zeker geen aflopende zaak, zoals je weleens hoort.'
27 April 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Krapte op varkensmarkt even doorbroken

De varkensmarkt staat al maanden in het teken van een krap aanbod. Door de uitval van een slachtdag op paasmaandag wordt de krapte tijdelijk even onderbroken, maar dat zet de prijzen niet onder druk.   
5 April 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs stijgt onverwacht verder

Na een paar stabiele weken gaat de Duitse varkensprijs (VEZG) deze week verder omhoog. Deze beweging kan gezien worden als een verrassing.
22 Maart 2023
slachterij china varkensvlees

Analyse Varkens

In China en VS geen torenhoge varkensprijzen

In Europa zijn de varkensprijzen begin 2023 pijlsnel gestegen tot nimmer bereikte niveaus. Hoe zit dat in de Verenigde Staten en China, de belangrijkste concurrent en afzetmarkt voor Europees varkensvlees?
15 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden