Fosfaatrechten

koeienstal ligboxen

Analyse fosfaat

Fosfaathandel beleeft ouderwets eindejaarscircus

De fosfaathandel maakt weer overuren, zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar. Veel partijen willen nog snel even wat rechten willen kopen of leasen. Ook speelt dat handelaren nog heel veel transacties moeten melden bij uitvoeringsdienst RVO. Soms zal dat ten koste gaan van nieuwe handel. De prijs van de rechten is wel eens hoger geweest.
21 December 2022
mest mesttransport Agrifoto drijfmest

Analyse fosfaat

Leasemarkt fosfaat schiet verder onderuit

14 December 2022
koeien

Nieuws melk

ZuivelNL verstrekte alle data voor fosfaatreductie

Branche-organisatie ZuivelNL heeft in 2017 een overeenkomst gesloten met toen het ministerie van Economische Zaken om, in het kader van het fosfaatreductieplan, alle bij haar bekende data over veehouders te leveren die nodig waren voor de uitvoering van het plan. Melkveehouders waren daar niet van op de hoogte.
9 December 2022
melk melken melkveebedrijf

Analyse fosfaat

Fosfaathandel schiet weer los na kalme weken

De fosfaathandel is deze week weer volop losgeschoten na weken van kalme handel. Niet iedereen blijkt de behoefte te hebben ingedekt. Toch gaan de prijzen niet alleen maar omhoog.
7 December 2022
melken melkveebedrijf

Analyse fosfaat

Leasemarkt opeens populair bij fosfaatzoekers

De fosfaatmarkt ziet de laatste weken weer een duidelijke opleving na een wekenlange periode van afwachten en dalende prijzen. De prijzen zijn nog niet terug op het hoogtepunt rond eind september, maar trekken weer aan.
30 November 2022
koeienstal ligboxen

Analyse fosfaat

Handel in fosfaatrechten wacht op nieuwe impuls

De prijzen voor fosfaatrechten schoten begin oktober even flink omhoog, maar de laatste weken koelt de markt weer iets af en zakken de prijzen voor zowel de koop- als leaserechten naar een iets vriendelijker niveau.
26 Oktober 2022
koeien

Analyse fosfaatrechten

Prijs fosfaatrechten op hoogste punt in drie jaar

De fosfaathandel loopt vrij rustig, dit ondanks het vorderen van het jaar en de nog niet ingevulde behoefte bij veel melkveehouders. De prijzen zijn momenteel vrij stabiel, maar staan wel op een hoog niveau.
14 September 2022
koeien

Analyse Fosfaatrechten

Nieuw melkgeld en regen stuwen prijs fosfaatrechten

De prijs van fosfaatrechten is deze week flink omhoog gegaan ten opzichte van de voorbije weken. Gemiddeld is er tussen de €3,00 en €5,00 bij de prijs van een kooprecht op gekomen. Op de leasemarkt is veel minder van de toegenomen belangstelling te merken.
1 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox