Fosfaatrechten

koeien weidegang

Analyse fosfaatrechten

Fosfaathandel trekt licht aan bij lagere prijzen

De handel in fosfaatrechten trekt na een lange periode met amper handel weer licht aan. Dat gebeurt bij verder dalende prijzen. Ook worden meer leaseovereenkomsten afgesloten dan koopcontracten.
20 September 2023
melkveebedrijf koeien weidegang

Analyse fosfaat

Hogere fosfaatprijzen bij rustige handel

De prijzen voor fosfaatrechten zijn deze week weer naar een tussentijds piekje toe gegaan. Het prijsniveau blijft vooralsnog relatief laag. In ieder geval vergeleken met vorig jaar. Een duidelijke aanleiding voor de oplevende prijzen is er niet, behalve misschien een ietwat krap aanbod van rechten. De handel is vrij rustig.
24 Mei 2023
koeien

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Het ministerie van LNV moet alle ruim 30.000 besluiten over de toekenning van fosfaatrechten in 2018 openbaar maken, zonder anonimisering. Dit heeft de rechtbank Overijssel besloten in een procedure die is aangespannen door een veehouder.
12 Mei 2023
koeienstal ligboxen

Analyse fosfaat

Fosfaathandel trekt aan, prijs dit jaar wel lager

De handel in fosfaatrechten doet het dit jaar qua aantal transacties niet slecht, maar de prijs haalt het niet bij vorig jaar. Ook zijn de verhandelde porties gemiddeld kleiner. Momenteel trekt de vraag weer iets aan.
22 Maart 2023
koeienstal ligboxen

Analyse fosfaat

Fosfaathandel beleeft ouderwets eindejaarscircus

De fosfaathandel maakt weer overuren, zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar. Veel partijen willen nog snel even wat rechten willen kopen of leasen. Ook speelt dat handelaren nog heel veel transacties moeten melden bij uitvoeringsdienst RVO. Soms zal dat ten koste gaan van nieuwe handel. De prijs van de rechten is wel eens hoger geweest.
21 December 2022
mest mesttransport drijfmest

Analyse fosfaat

Leasemarkt fosfaat schiet verder onderuit

14 December 2022
koeien

Nieuws melk

ZuivelNL verstrekte alle data voor fosfaatreductie

Branche-organisatie ZuivelNL heeft in 2017 een overeenkomst gesloten met toen het ministerie van Economische Zaken om, in het kader van het fosfaatreductieplan, alle bij haar bekende data over veehouders te leveren die nodig waren voor de uitvoering van het plan. Melkveehouders waren daar niet van op de hoogte.
9 December 2022
melk melken melkveebedrijf

Analyse fosfaat

Fosfaathandel schiet weer los na kalme weken

De fosfaathandel is deze week weer volop losgeschoten na weken van kalme handel. Niet iedereen blijkt de behoefte te hebben ingedekt. Toch gaan de prijzen niet alleen maar omhoog.
7 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox