Fosfaatrechten

koeien

Analyse fosfaatrechten

Prijs fosfaatrechten op hoogste punt in drie jaar

De fosfaathandel loopt vrij rustig, dit ondanks het vorderen van het jaar en de nog niet ingevulde behoefte bij veel melkveehouders. De prijzen zijn momenteel vrij stabiel, maar staan wel op een hoog niveau.
14 September 2022
koeien

Analyse Fosfaatrechten

Nieuw melkgeld en regen stuwen prijs fosfaatrechten

De prijs van fosfaatrechten is deze week flink omhoog gegaan ten opzichte van de voorbije weken. Gemiddeld is er tussen de €3,00 en €5,00 bij de prijs van een kooprecht op gekomen. Op de leasemarkt is veel minder van de toegenomen belangstelling te merken.
1 Juni 2022
koeien

Nieuws Fosfaatrechten

Lagere afroming heeft op prijs fosfaat amper effect

Het besluit van minister Staghouwer (LNV) om de afroming bij verhandeling van fosfaatrechten te beperken van 20% naar 10% trof de handel bij verrassing.
4 Mei 2022
grasland Agrifoto drijfmest injecteren

Nieuws Fosfaatrechten

Juridische stappen tegen fosfaatkorting in de maak

Een groep melkveehouders onderzoekt de mogelijkheden tot juridische stappen tegen het ministerie van Landbouw. Zij zijn volgens hen onterecht gekort op fosfaatrechten in 2018. Er wordt gesproken met diverse kantoren. De discussie hierover is op gang gekomen na een rapportage van Wageningen UR over de excretienormen van melkvee en het recente besluit van minister Henk Staghouwer om de afroming bij verhandeling terug te brengen naar 10%.
4 Mei 2022
koeien koeienstal

Analyse Fosfaatrechten

'Huidige vraagprijs lease fosfaatrecht te gortig'

Hoewel het inmiddels mogelijk is afromingsvrij fosfaatrechten te verleasen of leasen, worden niet of nauwelijks zakengedaan. De huidige vraagprijzen van verleasers liggen te hoog. De handel in kooprechten loopt op een rustig niveau door.
6 April 2022
koeien maandanalyse

Nieuws Melk

Fosfaatrechtenhandel rustig, prijzen iets lager

De handel in fosfaatrechten is het op moment erg rustig. Na een korte prijsopleving begin vorige week zijn de prijzen sindsdien wat gezakt.
16 Maart 2022
koeien weidegang

Analyse Rechten

Fosfaatrechten weer wat goedkoper

Fosfaatrechten zijn, na de piek van twee weken geleden, verder in prijs gedaald. De handel is nog steeds dun en de partijen zijn afwachtend.
23 Februari 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Melk

Verkoper fosfaat kijkt naar Den Haag, handel op slot

Er vindt op het moment weinig handel in fosfaatrechten plaats. Verkopers wachten op duidelijkheid vanuit de politiek, waardoor het aanbod rechten op dit moment klein is en de handel volgens bemiddelaars 'op slot' zit.
9 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief