Aardappelcontracten

poten aardappels poten aardappelen poten

Achtergrond Aardappelen

Veel factoren belemmeren groei van aardappelareaal

Het aardappelareaal in Noordwest-Europa kan dit jaar een fikse groei laten zien. Immers, de contractprijzen zijn significant toegenomen en de teeltkosten dalen. Toch zijn er veel externe factoren die wel degelijk de rem op het areaal kunnen gooien. Het nieuwe Europese landbouwbeleid is, zeker in intensieve teeltgebieden, een bepalende factor.
23 Februari 2023
emsland

Nieuws Aardappelen

Bonus bij Emsland Group voor meer aardappelen

Aardappeltelers kunnen opnieuw rekenen op een significante prijsverhoging dit oogstjaar bij Emsland Group, de Duitse aardappelverwerker voor zetmeel- en vlokkenaardappelen. Die volgt na de historische prijsverhoging van vorig seizoen. Naast een verhoging van de basisprijs worden de verschillende premies verhoogd. Opvallend is dat zowel nieuwe als bestaande telers een financiële bonus van het bedrijf ontvangen wanneer ze zich aansluiten om voor drie jaar (meer) aardappelen te telen.
7 Februari 2023
aardappelen

Nieuws Aardappelen

POC sleept half miljoen binnen voor onderzoek

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC) ontvangt €500.000 subsidie om te besteden aan innovatie in de aardappelsector. Het gaat om projecten die een 'economische en ecologische, evenwichtige en innovatieve' consumptieaardappelteelt mogelijk moeten maken.
6 Februari 2023
aardappeloogst zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Goede markt laat contractprijs Rixona stijgen

De contractprijzen voor hoge drogestof aardappelen, bestemd voor verwerking tot vlokken of granulaat, nemen dit oogstjaar toe bij Aviko Rixona. De droogindustrie heeft weliswaar met hoge energielasten te kampen, de marktverwachtingen voor het eindproduct blijven goed.
3 Februari 2023
contract

Nieuws Aardappelen

Concurrentiestrijd stuwt contractprijs omhoog

In dit artikel zetten we alle contractprijzen van de vijf grote Nederlandse aardappelverwerkers op een rij. Alle contracten laten een uitzonderlijk grote prijsstijging zien maar, is dat voldoende om de teler meer aardappelen te laten verbouwen? Vooral de concurrentiestrijd tussen fabrieken is groot.
31 Januari 2023
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

McCain biedt meer keuze in aardappelcontracten

Ook aardappelverwerker McCain heeft zijn aardappelcontractprijzen voor seizoen 2023-2024 gepresenteerd. Over de hele linie nemen de prijzen met 30% tot 40% toe. Daarnaast worden de leveringsvoorwaarden versoepelt en komt McCain met nieuwe contractvormen die de keuzemogelijkheid voor telers vergroot.
25 Januari 2023
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Contract Aviko Potato breekt door 30 euro-grens

Dat ook aardappelverwerker Aviko Potato een fikse prijsverhoging doorvoert in zijn vasteprijscontracten komt niet als een verrassing, maar dat het bedrijf nu een contractprijs boven de €30 aanbiedt is bijzonder te noemen. Telers in Nederland kunnen voor komend seizoen voor dezelfde prijzen als die in Frankrijk hun aardappelen vastleggen.
23 Januari 2023
aardappelen aardappelperceel poten

Nieuws Aardappelen

LWM: Contractprijzen doen recht aan marktsituatie

De aardappelcontractprijzen voor teeltseizoen 2023 weerspiegelen de huidige aardappelmarkt, die zich kenmerkt door een sterke vraag naar aardappelen én eindproduct. Over de gehele linie laat Lamb Weston/Meijer daarom de contractprijzen met 20% tot ruim 40% stijgen. 'De sfeer onder telers is uitstekend, hij kan nu geld verdienen', aldus potato sourcing leader Jan Willem Sepers.
18 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox