Aardappelcontracten

Bouwland Ploegsnede

Analyse Aardappelen

Dun aardappellijntje tussen realiteit en luchtfietserij

Het weer is dé bepalende factor op de aardappelmarkt. Zonder twijfel kunnen we stellen dat het voorjaar nat van start is gegaan. Met de (vrijwel) droge dagen die we achter de rug hebben, begint het er in het land eindelijk een beetje op te lijken. Het pootgoed voor de hoofdoogst zit - uiteraard haast - nog niet in de grond en nieuw onheil nadert.
Vrijdag 17:23 uur
aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Telers en verwerkers vinden het wel best zo

Het is voor aardappelen zeker nog niet te laat om te poten. Als de weerberichten uitkomen zal het ook niet vroeg worden. Dat volgend op een natte herfst en winter waardoor aardappelen omwille van kwaliteitsproblemen naar voren zijn gehaald. Reden voldoende voor stemmingmakerij op de aardappelmarkt. Het pakt alleen allemaal wat anders uit.
5 April 2024
pootgoed aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Waarom de contractprijs dit jaar maar weinig zegt

De vijf grote aardappelverwerkers die in Nederland actief zijn hebben allemaal hun vastprijscontracten voor fritesaardappelen bekendgemaakt. Alle fabrieken komen met een verhoging van de prijs, waarmee de contractprijs voor aardappelen op het hoogste niveau ooit is gekomen. Daartegenover staat ook een fiks hogere pootgoedprijs. Staar je dus niet blind op alleen de contractprijs.
13 Februari 2024
aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Regeneratief prominent in contract McCain

Aardappeltelers die regeneratieve landbouw toepassen kunnen sinds vorig jaar rekenen op een prijsbonus in het fritesaardappelcontract van McCain. Het regeneratief programma wordt voor komend groeiseizoen flink uitgebreid. In alle contractvormen gaan de prijzen voor 2024/25 omhoog. Lang bewaren wordt extra beloond.
9 Februari 2024
aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Kostprijs aardappelteelt stijgt, contractprijs ook

Nagenoeg alle aardappelverwerkers zijn gestart met het contracteren van consumptieaardappelen voor oogst 2024. Heet hangijzer blijft daarbij de kostprijs in relatie tot de geboden contractprijzen. Fabrieken houden gedeeltelijk rekening met de teeltkosten. Toch is het vooral de onderlinge concurrentie die ervoor zorgt dat de geboden prijzen blijven stijgen. Dat biedt perspectief voor de teler.
1 Februari 2024
pootgoed aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Naast goede contractprijs kijkt Lamb Weston verder

Niet alleen een concurrerende aardappelprijs, maar vooral het rendement onderaan de streep én een betrouwbare relatie met de afnemer zijn voor Lamb Weston belangrijk in de contractafspraken.. Dit jaar speelt uiteraard de beschikbaarheid en betaalbaarheid van pootgoed een belangrijke rol. De verwerker tracht een goede balans te vinden in een uitdagende markt.
26 Januari 2024
pootgoed aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Contract Aviko zet scherp in met pootgoed

Aviko Potato zet dit seizoen naar eigen zeggen bewust scherp in met de prijs van pootgoed, om daar voor hun telers het verschil te kunnen maken. De prijs gaat weliswaar omhoog, maar het bedrijf probeert zijn telers niet volledig op te laten draaien voor de schaarste die heerst en de daaruit voortvloeiende hoge prijzen. De contractprijzen stijgen dit seizoen wederom over de hele linie.
25 Januari 2024
aardappelen gewastour 2018 aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Nederlandse verwerkers komen ook met contracten

Zoals verwacht zijn de Nederlandse verwerkers ook uit met de contracten voor seizoen 2024/2025. Dat is wel ruim een week na de Belgische verwerkers. Uit de eerste contractoverzichten van in dit geval Farm Frites blijkt dat de er een flinke prijssprong is gemaakt ten opzichte van oogstjaar 2023.
17 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden