Droogteschade

droogte mais Boerenbusiness

Nieuws Droogte

Het regent schadeclaims bij Franse boeren

De Franse agrarische verzekeraar Groupama heeft inmiddels 20.000 schadeclaims van boeren ontvangen voor dit jaar. De meeste schademeldingen worden veroorzaakt door opbrengstverliezen dankzij droogte. Daarmee heeft 1 op de 2 klanten van het bedrijf een claim ingediend.
10 September 2019
droogte

Nieuws Droogte 2019

EU: groen licht voor steun bij droogteproblemen

De steunmaatregelen die de Europese Commissie voorgesteld heeft voor de boeren die door droogte getroffen zijn, zijn op woensdag 28 augustus goedgekeurd door de 28 EU-lidstaten. Boeren die door droogte met financiële problemen kampen, komen in aanmerking voor extra steun.
28 Augustus 2019
akkerbouw spuiten gewasbescherming Polen

Nieuws Droogte

Polen belooft 458 miljoen euro droogtesteun

De boeren in Polen kunnen rekenen op een droogtesteun van 1.000 zloty per hectare (€229 per hectare). Dit maakte Mateusz Morawiecki, de minister-president van het land, bekend. Om het bedrag te ontvangen, moet wel een schadedrempel van 70% behaald worden.
27 Augustus 2019
droogte grasland

Inside Melk

Hitte en droogte raken melkaanvoer in Polen

De melkaanvoer in Polen toont een trendbreuk. De afgelopen jaren stapelden de productiecijfers record op record, maar de opwaartse lijn ...
31 Juli 2019
aardappelen droogte loofdoding

Nieuws Weer

Schade opmaken na zinderende hittegolf

Grote delen van Europa zuchtten en kreunden eind juli onder een hittegolf, die recordtemperaturen met zich meebracht. In het weekeinde werd deze hitte lokaal echter weer uitgeblust met lokaal flink wat regen. Hoe hebben gewassen 'de grill' overleefd?
29 Juli 2019
droogte

Nieuws Droogte

Frankrijk vraagt 1 miljard voor droogtesteun

De Franse landbouwminister Didier Guillaume heeft de Europese Commissie maandag 22 juli gevraagd om het vervroegd uitkeren van de subsidiegelden uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het gaat om €1 miljard extra voor Franse boeren, die hun liquiditeitspositie moet verbeteren in het tweede extreem droge jaar op rij.
22 Juli 2019
droogte grondbewerking Kleigrond

Nieuws Droogte

Droogte nu al bovenaan ieders agenda

De berichtgeving over de droogte, in Nederland en elders in Europa, gaat onverminderd door. Met een nieuw groeiseizoen voor de boeg maken de waterbeheerders en agrarische sector zich ernstig zorgen over de lage watervoorraad. Die kan dit voorjaar namelijk direct impact hebben.
20 Februari 2019
droogte mais Boerenbusiness

Inside Brede weersverzekering

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je gewas

Nu de akkerbouwers bezig zijn met de teeltplannen voor oogst 2019, wordt eveneens de nut en noodzaak van een brede weersverzekering afgewogen. Bij het maken van een keuze zijn een aantal zaken belangrijk, maar die vind je soms alleen in de kleine lettertjes. Ook in België wordt de gewasverzekering actueel.
14 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox