Pascal Philipsen

suikerbieten

Opinie Pascal Philipsen

Weg met de labels als gangbaar en biologisch

Ik heb grote moeite met de labels 'gangbaar/regulier' en 'biologisch' in onze sector. Ik pleit ervoor om deze vorm van hokjesgeest overboord te gooien. Weg ermee.
13 December 2021
windenergie windturbine windmolen energie grasland

Opinie Pascal Philipsen

Klimaat(on)gelovigen: houdt respect voor natuur

Het verse, alarmerende VN klimaatrapport maakt weer veel tongen los in de wereld. Ik zelf kan maar moeilijk de scherp neergezette bevindingen uit dit rapport 'blindelings' volgen. Val ik nu in de categorie 'rechtse complotgekken'?
16 Augustus 2021
weide koeien mist

Opinie Pascal Philipsen

Agro-boodschap gebaseerd op emotie, niet op feiten

Er wordt vanuit de boerenbelangenkant en haar weinig zichtbare vertegenwoordigers nauwelijks verrast en geprikkeld. Er worden vooral verstandige uitspraken gedaan, die feiten onderbouwen
15 Maart 2021
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Opinie Pascal Philipsen

Veerkracht tonen blijft ook in 2021 nodig

De coronapandemie eist veerkracht. Het vermogen om aan te passen en te herstellen is voor de ondernemers in de land- en tuinbouwsector een soort tweede natuur. Dit komt met name voort uit hun onvoorwaardelijke passie voor de dieren en het land. 
28 December 2020
grond droogte

Opinie Pascal Philipsen

Doe je mee aan de BoerBodemBeweging?

De opbrengsten van landbouwgewassen zijn verdubbeld en soms wel verdriedubbeld sinds de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. 'Technologen' pochen hiermee en stellen een efficiënte, hoogproductieve landbouw gelijk aan een duurzame landbouw. Dit in tegenstelling tot de biologische variant.
19 November 2020
supermarkt groente

Opinie Pascal Philipsen

Waarom betaal ik niet meer voor voedsel?

Ik heb al mijn moed weten te verzamelen om 'au public' een bekentenis af te leggen. Ik heb zelf geen boerenachtergrond, maar werk al heel wat jaren voor en met boeren (op het vlak van bodem- en diergezondheid). Ondertussen weet ik hoe de hazen lopen in de sector.
3 Oktober 2019
boos vuist Boerenbusiness boerenprotest

Opinie Pascal Philipsen

Politiek, jullie zijn weer aan zet!

Als het om kringlooplandbouw gaat, duizelt het iedereen; de politiek voorop. Terwijl de overheid zich moet ontpoppen als sterke leider die tot een duurzaam circulaire agrofoodketen aanzet; eentje die helder en eenduidig formuleert, faciliteert, motiveert, verbindt en speelruimte creëert om te experimenteren. Want met een stip aan de horizon zijn we er nog lang niet.
15 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden