Suikerbieten

suikerbieten frankrijk

Inside Suiker

Frankrijk verhoogt raming oogst suikerbieten

Frankrijk heeft als grootste producent in Europa de oogstraming van suikerbieten naar boven bijgesteld. Het volume ligt fors hoger dan de matige oogst van vorig jaar, maar nog steeds beneden het vijfjarig gemiddelde.
14 Oktober 2021
suikerbieten

Inside Suiker

Europa rekent op prima opbrengst suikerbieten

De oogst van suikerbieten in Europa is inmiddels goed op stoom. De Europese Commissie gaat uit van een opbrengst die iets boven het vijfjarig gemiddelde ligt. De verschillen tussen de lidstaten zijn echter groot en ook in Nederland lopen de regionale opbrengsten uiteen.
7 Oktober 2021
suikerbieten

Inside Suikerbieten

Rusland rekent op hogere suikerproductie

Als de prognoses uitkomen gaat Rusland dit jaar ruim 10% meer suiker produceren dan vorig jaar. Gaat het land daarmee een grotere rol spelen in de wereldwijde suikerhandel?
30 September 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Bieten in VK niet opgehaald door logistiek drama

Wie het nieuws volgt, kan het niet zijn ontgaan: het is een logistieke puinhoop in het Verenigd Koninkrijk. Na de hamsteraars van toiletpapier kennen de Britse eilanden nu ook brandstofhamsteraars. Dat komt doordat pompstations niet worden bevoorraad door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dat treft ook de bietencampagne.
28 September 2021
suikerbieten bietenoogst

Inside Suiker

Europese bietenoogst start minder positief

Cosun Beet Company is gestart met het verwerken van de suikerbieten. Daarmee is een begin gemaakt aan de campagne die zo'n 17 weken in beslag neemt. Ook in andere Europese verwerkers starten fabrieken langzaam op. Qua opbrengst start de oogst met een positievere noot dan de laatste 3 seizoenen het geval was.
13 September 2021
akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suiker

'Oneerlijk concurrentie bedreiging voor bietenteelt'

Het tegengaan van oneerlijke concurrentie is van groot belang om de suikerbietenteelt te behouden volgens de Duitse brancheorganisatie van de suikerindustrie. Het afnemende aantal Duitse bietentelers is een signaal en baart de organisatie zorgen.
1 September 2021
bietenoogst

Inside Suiker

Wat gaat teler merken van hoge suikerprijs?

De suikerprijs zet op de internationale beurzen een flinke stap omhoog. Door droogte en vorst in Brazilië valt de opbrengst van het suikerriet bij 's werelds grootste suikerproducent tegen. De vraag blijft mede door toepassing in biobrandstof groot en door verstoringen van de logistieke ketens zijn er regionaal zorgen over mogelijke tekorten. Gaat de Nederlandse teler dat merken in de bietenprijs?
18 Augustus 2021
SesVanderHave

Aangeboden door SESVanderHave

Eerste hulp bij schieters in de suikerbietenteelt

Elke suikerbietenteler heeft er al wel eens last van gehad: schieters in zijn suikerbietenperceel. Ook dit jaar duiken er weer regelmatig schieters op. Een groot deel is te wijten aan het koude en natte voorjaar.
10 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden