Suikerbieten

suikerbieten bietenoogst

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.
5 Augustus 2021
suikerbieten spuiten gewasbescherming

Nieuws Suiker

Eerste prognose opbrengst suikerbieten bekend

Cosun verwacht het huidige seizoen een suikeropbrengst van net onder het langjarige gemiddelde. De Duitse suikerproducent Südzucker schat de opbrengsten wat positiever in en verwacht dat die in Europa minstens op het langjarige gemiddelde liggen.
2 Juli 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Akkerbouw

Kou remt groei en is nog lang niet weg

Het voorjaar ging zeker niet laat van start dit jaar, maar aanhoudend koud weer zorgt ervoor dat de gewasgroei zeer traag op gang komt. Dat is overal in Europa het geval. Suikerbieten hebben hier vooral onder te lijden. Bij andere gewassen valt de schade vooralsnog mee. In alle teelten zijn de gevolgen merkbaar.
26 April 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Nieuws Weer

40.000 hectare suikerbieten overgezaaid in Frankrijk

Forse nachtvorst in Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat veel bietenpercelen moeten worden overgezaaid. Ten zuiden en noorden van Parijs is de schade het grootste. In totaal gaat het om 30.000 hectare, maar er komen nog enkele koude nachten aan. Ook verder zuidelijk is de schade aan gewassen aanzienlijk.
12 April 2021
gras sneeuw

Nieuws Suikerbieten

Terugkeer winter kan suikerbiet de kop kosten

Aan de start van deze week was ruim de helft van het Nederlands suikerbietenareaal ingezaaid. Prompt kregen die lokaal een bak sneeuw en wat vorst op de kop. Niet alleen in Nederland, ook elders in Europa regeert koning winter opnieuw. In Frankrijk kan dat 30.000 hectare bieten de kop kosten.
7 April 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Bieten zaaien gaat van leien dakje

Het zaaien van suikerbieten komt goed op stoom. Cosun meldt dat er begin deze week ruim 15% van het areaal gezaaid is. Er zijn wel grote verschillen tussen de verschillende in Nederland. In het zuidwesten stond de teller op 33% terwijl in het percentage noordoosten op circa 5% lag.
1 April 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Vertrouwen Britse bietenteler keldert

Nu duidelijk is geworden dat suikerbietentelers in het Verenigd Koninkrijk toch niet op zaaizaad kunnen rekenen dat gecoat is met neonicotinoïden zakt het vertrouwen in de teelt naar een dieptepunt. Afnemer British Sugar weigert een renderende contractprijs te betalen en bovenwettelijke eisen werken kostprijsverhogen. Heeft de bietenteelt nog toekomst?
12 Maart 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Nieuws Bieten

'Zaaien suikerbieten goed van start gegaan'

De eerste 1.000 hectare bieten is gezaaid. Dat meld Cosun Beet Company. Vooral in het zuidwesten hebben telers hun kans waargenomen. De omstandigheden zijn over algemeen goed volgens Cosun. De grond valt netjes en het zaaibed ziet er goed uit, een heel verschil met vorig jaar.
10 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden