Stichting Agrifacts

grond gras grasland

Nieuws Stikstofbeleid

STAF: 'Stikstofplan van kabinet deugt niet'

Stichting Agri Facts (STAF) concludeert dat de noodwet stikstof van het kabinet in strijd is met de Europese Habitatrichtlijn en daardoor juridisch niet houdbaar is. Dit schrijft de organisatie aan de Commissie Landbouw van de Tweede Kamer, die de opdracht gaf om onderzoek te doen. 
3 December 2019
gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Eerste rechtszaak Agri Facts tegen Planbureau

Stichting Agri Facts (STAF) gaat voor het eerst een rechtszaak aanspannen. Een collectief van juristen en advocaten is voor STAF bezig met een dagvaarding voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het gaat over de communicatie rond een rapport over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
28 November 2019
spuiten gewasbescherming spruiten spruitkool

Nieuws Gewasbescherming

STAF: 'PBL brengt landbouw imagoschade toe'

Stichting Agri Facts (STAF) stelt opnieuw dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) informatie heeft verstopt in haar publicatie over gewasbescherming. Volgens de stichting heeft het PBL veel relevante informatie weggelaten en is het rapport nauwelijks te controleren.
26 Augustus 2019
aardappelen spuiten gewasbescherming

Nieuws Reactie PBL

'Agri Facts trekt verkeerde conclusies uit rapport PBL'

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft gereageerd op de aantijgingen van de Stichting Agri Facts (STAF) over het bewust manipuleren van informatie over de Nederlandse gewasbescherming. STAF gaf maandag aan dat het PBL cruciale informatie verstopt in een rapport over gewasbescherming. Volgens het PBL is dit echter niet het geval.
20 Augustus 2019
aardappelen spuiten gewasbescherming

Nieuws Stichting Agri Facts

Boeren halen doelen gewasbescherming wél

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft iedereen misleid met een rapport over gewasbescherming. Dat stelt de Stichting Agri Facts (STAF). In haar publicatie doet het PBL in de samenvatting voorkomen dat de boeren en tuinders niet hebben voldaan aan de gewasbeschermingsdoelen niet hebben gehaald. STAF concludeert na het lezen van het complete rapport de boeren de doelen wél hebben gehaald.
19 Augustus 2019
koffiebonen

Nieuws Stichting Agri Facts

'Poster over klimaatimpact van dranken klopt niet'

Er klopt niets van de poster over de impact van drinken op het klimaat die Milieu Centraal eerder deze week publiceerde. Dat stelt Stichting Agri Facts (STAF) die om een openlijke rectificatie heeft gevraagd.
24 Juli 2019
koolzaad Neonics bijen

Nieuws Neonicotinoïden

Schouten doet niets met neonics-rapport STAF

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gaat het verbod op de neonicotinoïden niet intrekken vanwege een rapport van Stichting Agri Facts (STAF). De stichting stelde eerder dat er geen link is tussen de sterfte van bijen en het gebruik van neonicotinoïden.
3 Juli 2019
bijen petitie STAF

Opinie Eric de Lijster

STAF steekt angel weer in bijendiscussie

Het uitreiken van de petitie van STAF verliep vlekkeloos, met als ludieke actie het uitreiken van bijenkorven van roggestro aan de 7 aanwezige leden van de Tweede Kamer. Daarbij was er een extra grote korf voor Attje Kuiken, de voorzitter van de vaste Kamercommissie van Landbouw. Wat dat aangaat, heeft STAF haar doel bereikt.
5 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden