Voermarkt 2019

veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Inside Voer

Geen spannende taferelen op voermarkt

Ook deze week is het rustig voor wat betreft de handel in voer, zo blijkt uit een wekelijkse rondgang langs fouragehandelaren. Er zijn geen prijsmutaties zichtbaar en handelaren verwachten dat de voermarkt het jaar relatief stabiel uit zal gaan.
19 November 2019
Boerenbusiness

Inside Voer

Pompoenen als voer voor melkkoeien

Ieder jaar, vlak na Halloween, worden miljoenen pompoenen weggegooid en dat leidt tot een verhoogde methaanuitstoot. Met het oog op de wens vanuit de consument voor duurzame landbouw, neemt een groep Amerikaanse veehouders nu een stap om deze pompoenen te hergebruiken als voer voor hun melkkoeien.
15 November 2019
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Inside Voer

Handel in ruwvoer gaat zijn gangetje

Fouragehandelaren zijn het erover eens: de handel in ruwvoer gaat zijn gangetje. Dat betekent ook dat er dit jaar geen grote prijsmutaties meer worden verwacht. Deze week gaan alleen bierbostel en weidehooi van hun plaats.
12 November 2019
stal melkveebedrijf koeienstal

Inside Voer

Prijsdaling rundveebrok zwakt iets af

De prijzen van de verschillende soorten rundveebrok zijn over oktober opnieuw gedaald, al is de prijsdaling wel minder fors dan in voorgaande maanden. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research. Wat verwacht de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness voor de komende periode?
8 November 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Prijsmutaties zichtbaar op rustige voermarkt

Alhoewel de handel in ruwvoerproducten nog steeds op een laag pitje staat, zijn deze week meer prijsmutaties zichtbaar. Zo gaan onder meer de prijzen van weidehooi en roodzwenk omhoog.
5 November 2019
varkenshouderij

Inside Voer

Prijzen varkensbrok onder 5-jarig gemiddelde

Vrijwel alle prijzen van de verschillende soorten varkensbrok noteren over oktober onder het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. Wat voorspelt de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness voor de komende weken nu de prijsdaling iets afzwakt?
4 November 2019
stro strobalen

Inside Voer

Handel in ruwvoer staat op laag pitje

De handel in ruwvoer staat momenteel op een laag pitje. Er is weinig interesse vanuit veehouders om product te kopen, wat onder meer komt doordat de voorraden nog ruim genoeg zijn. Waar komen de prijzen op uit?
29 Oktober 2019
bierbostel

Inside Voer

Tekort aan bierbostel stuwt prijs omhoog

De voermarkt staat deze week voornamelijk in het teken van bierbostel. Er is namelijk een onbalans ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de prijs stappen omhoog maakt. Ook de prijs van snijmaïs zet weer een klein stapje omhoog.
22 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox