Voermarkt 2019

mais hakselen snijmais Agrifoto

Inside Voer

Wisselende kwaliteit leidt tot hogere prijs snijmaïs

Hoewel het relatief rustig is op de voermarkt, laat de prijs van snijmaïs toch een verhoging zien. Dit komt met name door het beperkte aanbod van (zeer) goede kwaliteit. Ook de prijs van weidehooi gaat iets omhoog.
15 Oktober 2019
stro strobalen

Inside Voer

Voerhandel kabbelt rustig voort

De handel in ruwvoer kabbelt deze week rustig voort. Hoewel her en der iets meer handel in snijmaïs is, zorgt dit niet direct voor hogere prijzen. Ook voor andere producten geldt dat vast wordt gehouden aan de prijzen van afgelopen week.
8 Oktober 2019
veevoer voer brok melkveebedrijf brokken

Inside Voer

Rundveebrok opnieuw fors goedkoper

De prijzen van de verschillende soorten rundveebrok zijn over september wederom fors gedaald, zo tonen nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. Vooral snijmaïskernbrok laat een forse prijsdaling zien.
3 Oktober 2019
veevoer voer brok veehouderij

Inside Voer

Prijzen varkensbrok zetten forse stappen omlaag

De prijzen voor de verschillende soorten varkensbrok hebben de dalende trend over september doorgezet, blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. Houdt deze trend aan, of wijst de mengvoerprijsindicator een andere richting op?
2 Oktober 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Inside Voer

Voermarkt wil maar niet op gang komen

Er gebeurt weinig spannends op de voermarkt en dat zorgt er volgens de diverse fouragehandelaren voor dat prijsmutaties wederom schaars zijn. Daarnaast melden zij dat de handel in snijmaïs al over 2 weken voorbij zou kunnen zijn.
1 Oktober 2019
mais snijmais Agrifoto schade maïswortelboorder

Inside Voer

Handel in snijmaïs komt rustig op gang

Nu de eerste percelen nieuwe snijmaïs geoogst zijn, komt de handel langzaam op gang. Welke prijs wordt daarbij genoemd? Daarnaast blijkt dat de (melk)veehouders op dit moment veel interesse hebben in aardappelproducten. Dit leidt tot hogere prijzen.
24 September 2019
Agrifoto kuilmais

Inside Voer

Klimaat laat Keniaanse boer focussen op kuilvoer

Boeren in Kenia focussen zich, als gevolg van de veranderende weersomstandigheden, steeds meer op de teelt van maïs voor veevoer. Maïs dat ingekuild wordt, kan immers eerder geoogst worden. Dat is een ideale oplossing voor het steeds kortere regenseizoen in het land.
20 September 2019
mais snijmais Agrifoto

Inside Voer

Voermarkt wacht op oogst van snijmaïs

Het is rustig op de voermarkt en dat komt volgens handelaren met name doordat er gewacht wordt op de nieuwe oogst van snijmaïs. Hoewel er bijna geen product verhandeld wordt, zijn de eerste prijsindicaties al wel gegeven. Waar komen die op uit?
17 September 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief