Melkveehouderij 2019

melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Grondmarkt

Hoge grondprijs dwingt melkveehouder tot pacht

Melkveehouders hebben minder grond in eigendom door de stijgende grondprijzen en gebruiken steeds meer grond via pacht, zo blijkt uit de kwartaaluitgave van Alfa.
1 Juli 2020
Bedrijfsreportage Oosterhuis

Bedrijfsreportage Maatschap Oosterhuis

'We doen er alles aan om niets uit te stoten'

Het melkveebedrijf van Yvonne (47) en Hans (51) Oosterhuis bevindt zich op 170 meter van een Natura2000-gebied. Dit betekent dat ze op termijn moeten stoppen of verkassen, maar bij die gedachte leggen ze zich niet zomaar neer. 'Het doel is om bij een eventuele meting aan te tonen dat we niets uitstoten', aldus Yvonne.
13 December 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Melkvee Index voorziet stabiele periode

De Countus Melkvee Index heeft in oktober een flinke stijging neergezet, maar die vlakt inmiddels af. Ook voor de komende maanden voorziet de Index een stabiele periode, al wordt het langjarig gemiddelde waarschijnlijk niet aangetikt.
5 November 2019
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Inside Melk

Britse melkveehouders zien winst halveren

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk zag hun winst over seizoen 2018/2019 halveren, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van accountantsbureau Old Mill. De oorzaak van de behoorlijk stevige winstdaling wordt gevonden in de uitdagingen van het afgelopen seizoen, zoals de extreem droge zomer.
4 Oktober 2019
koeien uiterwaarden waterstand rivier

Nieuws Litouwen

Litouwse melkveehouders gooien handdoek in de ring

De lage melkprijzen in Litouwen zijn voor de melkveehouders met een klein of middelgroot melkveebedrijf de reden om de handdoek in de ring te gooien. De nieuwste cijfers tonen aan dat 1 op de 8 Litouwse melkveehouders in het afgelopen jaar gestopt is met het bedrijf. Daarnaast speelt ook droogte nog altijd een rol.
19 September 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Melkvee Index

Melkvee Index belandt op kantelpunt

Het rendement in de melkveehouderij is over de afgelopen 4 weken, na een forse daling over juni, relatief stabiel gebleven. Op dit moment bevindt de Countus Melkvee Index zich echter op een kantelpunt en het is nog maar de vraag welke kant er gekozen wordt.
7 Augustus 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Inside Melk

Vet- en eiwitgehaltes krijgen tik door hitte

Nadat de melkaanvoer in mei seizoensmatig een piek bereikt, zakt deze daarna doorgaans terug. Dat is ook dit seizoen het geval. Wel hebben de vet- en eiwitgehaltes in juni een stevige tik gekregen van de extreme hitte in de laatste dagen van de maand.
1 Augustus 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Heeft Melkvee Index dieptepunt bereikt?

Het rendement in de melkveehouderij is de afgelopen weken wederom gedaald, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. De grote vraag is: is het dieptepunt inmiddels bereikt of gaat de Melkvee Index nog verder dalen?
4 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief