Droogte 2019

Gewastour

Gewastour Aardappelen

Droogte teistert Oost-Nederland

Droogte slaat toe in de agrarische sector. Daarbij hebben met name de oostelijke (zand)gronden het zwaar, zo is ook te zien in de Boerenbusiness Gewastour. Beregenen is op dit moment cruciaal om de gewassen overeind te houden, maar niet overal mogelijk.
5 Juli 2019

BB TV Weer

Hoort 2019 bij 5 procent droogste jaren?

Het neerslagtekort loopt in Nederland weer aardig op, zo zegt weerman Robert de Vries. Hoort 2019 bij de 5% droogste jaren, of komt er binnenkort regen? Meer hierover hoor je in deze weerupdate. 
4 Juli 2019
droogte wintertarwe

Nieuws Droogte 2019

Schouten presenteert crisisplan voor droogte

De crisisorganisatie van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit is klaar om op te schalen bij dreigende of feitelijke watertekorten in 2019. Voor de sectoren landbouw en natuur is een speciaal overleg ingericht, meldt minister Carola Schouten (Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit) woensdag 3 juli in een Kamerbrief.
4 Juli 2019
gerst wintergerst

Inside Granen & Grondstof

Europese gewassen liggen op de grill

Heel Europa wordt deze week getrakteerd op ongekend hoge temperaturen, waardoor de neerslag van de afgelopen weken snel verdampt. Op diverse plekken kan het kwik zelfs oplopen tot 40 graden Celsius. Dit beïnvloedt ook de gewasgroei.
24 Juni 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel beregenen droogte

Inside Aardappelen

Zomerrally op aardappeltermijnmarkt

Handelsweek 24 was een week van uitersten. Terwijl de markt aan het begin van de week compleet in mineur was vanwege het groeizame weer en de gevallen neerslag, draaide de markt donderdag 20 juni 180 graden. Vrijdag 21 juni was zelfs sprake van een rally op de aardappeltermijnmarkt.
21 Juni 2019
beregenen

Nieuws Droogte

Polen stopt honderden miljoenen in beregening

Het Poolse ministerie gaat €234 miljoen investeren in het realiseren van beregeningsprojecten. Het plan is dat het project volgend jaar gestart wordt. Op de korte termijn wordt ruim €90 miljoen geïnvesteerd.
18 Juni 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel regen nat Engeland UK

Nieuws Noodweer

Grote variatie in neerslag, weinig schade

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op veel plekken behoorlijke hoeveelheden neerslag gevallen. Vooral het westen van het land, met uitzondering van de provincie Zeeland, heeft een forse bui mogen ontvangen. Waar viel de meeste neerslag, en heeft het noodweer nog voor schade gezorgd?
6 Juni 2019
aardappelperceel beregenen droogte

Nieuws Droogte

Vierde waterschap stelt beregenverbod in

Het waterschap Limburg meldt dat het vanaf vrijdag 7 juni een onttrekkingsverbod hanteert voor de beregening met water uit beken en sloten. Het is het vierde waterschap dat een beregeningsverbod ingesteld heeft. 
5 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox