Kaasmarkt 2019

Trump Verenigde Staten

Analyse Kaas

Gaat Trump de Europese kaasmarkt verstoren?

De opwaartse beweging die de kaasprijzen sinds de start van september laten zien, zet door. De foliekaasnotering (Gouda) slecht deze week de psychologische mijlpaal. Wel is er onzekerheid voor de wat langere termijn, gezien de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw dreigt met een importheffing op Europese kazen.
19 September 2019
kaas

Inside Melk

Kaasprijs VS knalt omhoog, melkprijzen volgen

De kaasprijs in de Verenigde Staten heeft in korte tijd flink wat terrein gewonnen en noteert nu het hoogste niveau in bijna 5 jaar tijd. De ommekeer is opvallend, gezien de zuivelsector in het land in het begin van het jaar nog een brandbrief stuurde naar de Amerikaanse president Donald Trump vanwege de torenhoge voorraden.
18 September 2019
kaas vlag

Analyse Kaas

Minder melk drijft kaasprijzen op

Er is een opleving gaande op de kaasmarkt. De DCA-notering voor zowel Gouda als Edam zet zodoende een serieuze stap naar boven. De krappe voorraden en een lage melkproductie zijn hier de drijvende kracht achter. 
12 September 2019
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Wat geeft beste valorisatie: boter/poeder of toch kaas?

De kaasprijzen zakten de afgelopen week wat weg, maar een voorzichtig herstel kondigt zich aan. De vraag die verwerkers momenteel bezighoudt, is wat de beste valorisatie van rauwe melk geeft: kaas of boter/magere melkpoeder?
5 September 2019
kaas

Analyse Kaas

Prijs Gouda-kaas opnieuw wat zwakker

De ondertoon op de kaasmarkt voelt momenteel zwak aan. De contante melkaanvoer maakt dat de kopers achteroverleunen en dat zij de prijsontwikkeling willen afwachten voordat zij positie in innemen.
29 Augustus 2019
opslag zuivel kaas melkverwerking pakhuis

Analyse Kaas

Stabiele kaasmarkt krijgt een tikkie

De kaasmarkt heeft deze week richting naar beneden gekozen. Om meerdere redenen is het sentiment wat gedraaid. De DCA-foliekaasnoteringen leveren zodoende in.
22 Augustus 2019
A-ware Food Group

Analyse Kaas

Stabiele prijzen op impulsloze kaasmarkt

De kaasmarkt bevindt zich al weken in een vakantiemodus en daar is ook deze week geen uitzondering op.
15 Augustus 2019
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Analyse Kaas

Lichte correctie voor kaasprijzen

De kaasmarkt kenmerkt zich nog altijd als rustig. Op de korte termijn tenderen de prijzen licht neerwaarts. Op de langere termijn heerst vooral veel onzekerheid. De vraag moet goed blijven om de productie op te kunnen vangen.
8 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox