Kaasmarkt 2019

kaas

Achtergrond Kaasexport

Nederlandse kaasexport afgetroefd door Polen

Gouda kaas staat, net als tulpen, symbool voor de Hollandse glorie van weleer. Van oudsher is Duitsland de belangrijkste afnemer, maar die handelsrelatie toont barstjes. Onze buren kiezen namelijk steeds vaker voor goedkopere kaas uit Polen, zo concludeert onderzoeksbureau Annual Insight.
7 Augustus 2019
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Er stroomt fors meer melk de kaasbak in

Er stroomt dit jaar in Nederland fors meer melk de kaasbak in. Terwijl de totale melkaanvoer behoorlijk is geslonken, trekt de kaasproductie juist een sprintje. Ondertussen bewegen de kaasprijzen overwegend stabiel.
1 Augustus 2019
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Analyse Kaas

Hogere kaasprijzen zijn geen ABC'tje

De kaasmarkt is vrijwel een afspiegeling van afgelopen week. Hoewel de voorraden laag zijn en producenten op hogere niveaus inzetten, blijven de DCA-Foliekaasnotering op gelijk niveau.
25 Juli 2019
kaas

Analyse Kaas

Hoge botervoorraden zitten kaasmarkt in de weg

De kaasmarkt zit in een periode die wordt gekenmerkt door een gebrek aan vraag. De verwachting is bovendien dat producenten meer melk gaan verwerken tot kaas, gezien de boterprijzen onder druk staan.
18 Juli 2019
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijzen staan serieus onder druk

De goede flow waarin de kaasprijzen zaten, is voorbij. De DCA-foliekaasnoteringen voor Gouda en Edam laten deze week een aanzienlijke daling zien en verdere verlagingen liggen voor de hand.
6 Juni 2019
kaas

Nieuws Kaas

Sector wil consument warm maken voor Hollandse kaas

De Nederlandse kaassector benadrukt het belang van Goudse kaas dat het keurmerk 'Gouda Holland' heeft, met een nieuwe reclamecampagne. Dit moet ervoor zorgen dat de consument bewust kan kiezen. In het buitenland zorgt het keurmerk voor bescherming tegen imitatie.
13 Mei 2019
A-ware Food Group

Inside Melk

A-ware is de grootste groeier in kaas

Zuivelaar A-ware verwerkt pas sinds 2015 zelf, maar heeft wel grootse groeiplannen; de kaasmaker heeft op het moment 3 investeringsprojecten lopen. Geen enkel ander zuivelbedrijf in Noordwest-Europa groeit zo snel als A-ware, zo blijkt uit een rapport van Rabobank.
10 Maart 2019
zuivel kaas

Inside Melk

Amerikaans kaasoverschot legt grote druk op melkprijs

De Amerikaanse zuivelmarkt staat onder druk. De sector wordt geplaagd door het handelsbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump en kampt tevens met een behoorlijk kaasoverschot. Dit legt een behoorlijke druk op de melkprijs, waardoor veel melkveehouders de handdoek in de ring gooien.
11 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden