Sojaprijzen

soja - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Wasde-rapport opent weg voor (nog) hogere sojaprijs

In hun maandelijkse vraag- en aanbodrapportage opent het Amerikaanse landbouwministerie USDA de weg voor een (nog) hogere sojabonenprijs. Het schat de wereldwijde productie en eindvoorraad lager in. Voor tarwe en maïs is het rapport getemperd in hun verwachtingen.
10 Februari 2022
graan - agri soja - agri

Analyse Sojaolie

Biobrandstofmarkt blijft een trigger voor sojaolie

De markt voor biobrandstoffen blijft dit jaar een trigger voor de prijs van sojaolie, stellen analisten van marktbureau IndexBox. De verwachting is dat de gemiddelde exportprijs met 4% stijgt. Niet alleen de hoge vraag naar biobrandstoffen speelt een rol, maar ook de lagere soja-opbrengsten in Brazilië en Argentinië hebben effect.
18 Januari 2022

Analyse Marktflits granen

Amerikanen zetten tarwekoers onder druk

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft met het Wasde-rapport de internationale tarwenoteringen onder druk gezet. De Matif sloot mede daardoor op het laagste niveau in maanden. Voorspelde regen in Zuid-Amerika drukte de soja koers op de CBoT. 
17 Januari 2022
akkerbouw graan - agri soja - agri

Analyse Granen & grondstof

Wat hebben de voergrondstoffen in petto?

Droogte in Zuid-Amerika zorgt ervoor dat de markt voor korrelmaïs en sojabonen een opleving krijgen. Vooral de sojamarkt voelt sterk aan. Wat doet dit met de markt voor voergrondstoffen en op welke prijsniveaus mogen we de komende maanden rekenen?
10 Januari 2022
akkerbouw soja - agri

Achtergrond Soja

'Certificering Noord-Amerikaanse soja positief'

Sojatelers uit de Verenigde Staten die getoetst worden volgens een protocol van het Amerikaanse Soja Export Council (Ussec), voldoen aan verscherpte duurzaamheidseisen die de Europese Brancheorganisatie voor Voerproducenten (Fefac) opgesteld heeft. Dat maakte Ussec deze week bekend, tot tevredenheid van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi).
23 December 2021

BB TV Cor Pierik

Teelt van Nedersoja stelt nog weinig voor

We zitten midden in een eiwittransitie en de Europese Unie wil zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden op het gebied van eiwitgewassen als soja. Maar dan moet er nog heel wat gebeuren. De hele productie van eiwitgewassen, zoals soja, stelt in Nederland nog niet zoveel voor, vertelt Cor Pierik, hoofd landbouw bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
20 December 2021
graan - agri soja - agri

Achtergrond Soja

'Biodiesel en plant-based zijn drivers in sojamarkt'

De markt voor sojabonen is sterk, en dat blijft voorlopig ook zo. Dat stelden prijsanalisten Kyle Holland en Marcel Goldenberg donderdag 2 december in een webinar van marktbureau Mintec. 'De groeiende vraag naar biodiesel en plantaardige voedingsmiddelen zijn momenteel de sterkste drijfveren in de markt.'
3 December 2021
noteringen beurs rode cijfers

Inside Granen & Grondstof

Meltdown op granenmarkt voltrekt zich

Exact een week na de recordhoogte van tarwenoteringen op de termijnmarkten in Parijs en Chicago is sprake van een ineenstorting van de koersen. Zo verloor het decembercontract op de Matif €12,25 maandag per ton en kleuren de koersen ook dinsdag rood. Welke factoren liggen hieraan ten grondslag?
30 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden