Zuivelmarkt VS

koeien Verenigde Staten herfst

Inside Melk

Melkveestapel VS groeit in coronajaar stevig door

De melkveestapel van de Verenigde Staten is de afgelopen zes maanden stevig doorgegroeid. Een vergelijkbaar groeitempo heeft de Amerikaanse melkveehouderij zelfs sinds zeker 1998 niet meer gezien. Ook de melkproductie is over het afgelopen 'coronajaar', tegen alle verwachtingen in, toegenomen. Hoe zit dat?
8 Februari 2021
melkveebedrijf koeien Verenigde Staten

Inside Melkaanvoer VS

Amerikaanse melkaanvoer houdt stijgende trend vast

Ondanks de periodieke dip plust de Amerikaanse melkaanvoer in november flink ten opzichte van vorig jaar. Dit is deels te wijten aan een hogere productie per koe en een hoger aantal koeien per bedrijf. Hoe reageren de melkprijzen? 
18 December 2020
financieel valuta dollar

Nieuws USMCA

VS en Canada in de clinch over zuiveltarieven

De Verenigde Staten en Canada liggen met elkaar overhoop over de importtarieven die Canada hanteert op Amerikaanse zuivel. Volgens Canada is er niets aan de hand en voldoen zij aan de eisen van het USMCA-verdrag. De Amerikaanse overheid denkt daar anders over.
12 December 2020
Verenigde Staten

Business Zuivel

Amerikaanse zuivelexport breekt opnieuw record

Het hele jaar al vertoont de Amerikaanse zuivelsector uitstekende exportcijfers. Met name wei- en magere melkpoeder doen het goed, voornamelijk dankzij Aziatische koopinteresse. Wat zijn de marktverwachtingen voor de komende periode?
11 December 2020
koeien Verenigde Staten

Analyse Melkaanvoer VS

Amerikanen melken in coronacrisis fors door

De Amerikaanse melkaanvoer over september en oktober volgt dezelfde lijn als vorig jaar, maar zet wel hoger in. Een enigszins opvallende ontwikkeling aangezien de nog altijd voortdurende coronacrisis er dit voorjaar voor heeft gezorgd dat de zuivelmarkt geen optimale afzetkanalen kan bieden.
20 November 2020
koeien Verenigde Staten herfst

Inside Melk

Amerikaanse melkprijs profiteert van kaasvraag

De Amerikaanse Klasse III melkprijs maakt opnieuw een grote stap naar boven. Aan het begin van de maand augustus zakte de prijs als een kaartenhuis in elkaar. De aantrekkende vraag naar kaas zorgde ervoor dat de prijs eind september wist te herstellen. Dat herstel zet ook vandaag de dag flink door.
6 November 2020
koeien

Inside Melkprijsvergelijking

Melkprijs RFC nog altijd in Europese middenmoot

Van alle verwerkers in de LTO-melkprijsvergelijking zijn het de Ierse verwerker Dairygold en de Britse verwerker Saputo die de show stelen met de prijswijziging over september. FrieslandCampina daarentegen moet opnieuw een plek inleveren in de vergelijking. 
30 Oktober 2020
kaas Cheddar

Achtergrond Cheddar cheese

Wat is de connectie tussen cheddar kaas en Canada?

Ondanks dat de kaassoort 'cheddar' zijn herkomst vindt in de Engelse regio Somerset, zijn de kaassoort en Canada ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groot deel van de Canadese kaasproductie bestaat namelijk uit cheddar en de historie reikt terug naar ver terug, met de Tweede Wereldoorlog als belangrijke schakel.
24 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden