Veevoersector

veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Inside Voer

Stabiele voermarkt met voldoende aanbod

Ondanks het uitblijven van regenbuien en een tegenvallende graanoogst is er nog geen reden tot paniek op de voermarkt, zo laten handelaren deze week weten. Voor nu is er eigenlijk van elk product voldoende beschikbaar.
11 Augustus 2020
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Voer

Welk effect heeft graanoogst op voermarkt?

De graanoogst is in volle gang, dat betekent dat er ook nieuwe ladingen stro beschikbaar komen. Lang klonken er geruchten dat de oogsten in Frankrijk en Duitsland tegen zouden vallen. Ook deze week is er aan aantal handelaren gevraagd naar hun visie op de huidige voermarkt.
28 Juli 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Amerikaanse veehouderij

Californië wil bijproducten voeren verbieden

De Amerikaanse staat Californië wil een nieuwe wet introduceren die ervoor zorgt dat melk- en vleesveehouders geen bijproducten afkomstig uit onder andere de horeca en supermarkten aan hun vee mogen voeren. Hiermee wil de staat de methaanuitstoot reduceren.
28 Juli 2020
gras

Inside Voer

Zoektocht naar gras op de ruwvoermarkt

De regen van afgelopen weekend heeft lang niet elke plaats in Nederland bereikt, dit is ook op de voermarkt te merken. De handelaren melden lichte onrust onder veehouders. Wat voor effect heeft dit op de prijzen?
27 Mei 2020
brok biggen brokken varkensvoer

Nieuws Mengvoer

Krimp veestapel, gebruik mengvoer daalt

De Nederlandse veehouders hebben vorig jaar in totaal 1,8% minder mengvoer aan hun dieren gegeven dan in 2018, zo tonen de nieuwste cijfers van Nevedi aan. De daling wordt bij de meeste sectoren veroorzaakt door een krimp van de veestapel.
18 Mei 2020
Schuttert

Interview Johan Schuttert

Schuttert: Rendement in varkens kan nog hoger

Handelshuis Schuttert start per 1 juli in samenwerking met voeradviseur Jan Kippers een eigen voeronderneming. In een interview met Boerenbusiness vertelt Johan Schuttert over de reden van deze stap en de ambities van de onderneming.
14 Mei 2020
veevoer voer snijmais

Nieuws Stikstof

Schouten: stikstofarm voer voor de korte termijn

Landbouwminister Carola Schouten laat de mogelijkheid doorrekenen om verplicht stikstofarm voer te introduceren in de Nederlandse veehouderij. Hierdoor kan op korte termijn de uitstoot van ammoniak wellicht dalen, waardoor ruimte wordt gemaakt voor onder meer woningbouw.
31 Oktober 2019
ForFarmers

Nieuws Veevoer

ForFarmers sluit deuren van fabriek in Helmond

Een fabriek voor rundvee- en paardenvoeders van ForFarmers in Helmond sluit eind dit jaar de deuren. De productie wordt overgeplaatst naar fabrieken in Almelo, Deventer en het Duitse Rees.
18 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden