Cijfers Melkaanvoer

melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Melk

Nederlandse melkproductie was nooit zo hoog als nu

De Nederlandse melkproductie heeft over maart een nieuw record gevestigd. In liters gemeten was de productie in 2016 en 2017 hoger, maar door hogere gehaltes in de melk vestigt de vetproductie een nieuwe all-time high.
20 April 2023
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkproductie VS valt wederom hoger uit

Ook in februari werd er in de Verenigde Staten meer melk geproduceerd, vergeleken met dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van januari neemt de groei wel wat af. Ook de export zit in de lift. 
21 Maart 2023
melken koeien

Analyse Melk

Fors hogere melkimport houdt verwerking op peil

De Nederlandse eigen productie van koemelk is tussen 2016 en 2021 gedaald, terwijl de verwerkers de import van melk in die periode hebben verdrievoudigd. De Nederlandse productie van geitenmelk is gestegen. Daarmee is de totale melkverwerking in doorsnee ruim boven de 15 miljard kilo uitgekomen.
17 Maart 2023
koeien

Nieuws melk

Melkaanvoer februari blijft hoog maar daalt sterk

De Nederlandse melkaanvoer is in februari relatief hard gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, maar blijft tegelijk ook duidelijk boven het niveau van de voorgaande jaren. Dit blijkt uit nieuwe data van rijksdienst RVO.
10 Maart 2023
melk melken

Nieuws Melk

Europese melkplas nipt gegroeid in 2022

De Europese melkproductie is afgelopen licht toegenomen. Vooral in de tweede helft van het jaar nam de melkproductie in diverse landen, waaronder Nederland en België, toe. Dit als gevolg van de historisch hoge melkprijzen.
6 Maart 2023
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws melkaanvoer

Melkaanvoer blijft oplopen in januari, wel minder vet

De Nederlandse melkaanvoer blijft oplopen. Zowel ten opzichte van december als ten opzichte van januari 2022 werd in januari 2023 meer melk geleverd. Wel daalden de gehaltes licht ten opzichte van december.
22 Februari 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland toont trendbreuk

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is vorig jaar 2022 lager uitgevallen dan het jaar daarvoor. Daarmee toont de productie een trendbreuk, waarbij de verwachting is dat de krimp de komende jaren doorzet.
31 Januari 2023
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Amerikaanse melkprijs daalt, productie groeit

De melkproductie in de Verenigde Staten heeft in 2022 een nieuw record gevestigd, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaans landbouwministerie (USDA). Dit is een van de oorzaken dat de melkprijzen naar beneden gaan.
30 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden