Agractie

Erik Luiten

Nieuws Benoeming

Melkveehouder Erik Luiten nieuwe boegbeeld Agractie

Erik Luiten, melkveehouder in het Gelderse Aalten, is het nieuwe boegbeeld van Vereniging Agractie Nederland, waar boeren lid van kunnen worden. De stichting Agractie, waar ook 'niet boeren' onderdeel van kunnen uitmaken, blijft onveranderd haar werk voortzetten. “Agractie wordt echt heel goed gewaardeerd.”
20 Maart 2020
Coronavirus

Nieuws Corona

Agractie wil corona-compensatie voor boeren

Agractie zou zaterdag 21 maart op diverse plekken in het land in actie komen, maar dat gaat niet door in verband met het coronavirus. In de tussentijd probeert Agractie aandacht te vragen voor boeren die getroffen zijn door het virus.
13 Maart 2020
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Boerenprotest

Agractie praat met supers voor betere boerenprijs

Agractie Nederland overlegt met de Nederlandse supermarkten, verenigd in het CBL, en het ministerie van Landbouw over prijsverbetering voor agrarische producten. Om haar pleidooi kracht bij te zetten, organiseert de boerenbeweging op zondag 21 maart de eerder aangekondigde actie Boerderijprijzen.
21 Januari 2020
dreigbrief

Nieuws Dreigement

Boeren bedreigd met brand en sabotage

Eind 2019 heeft agrarisch Nederland een dreigbrief gekregen, ondertekend met de initialen van 4 milieu- en dierenrechten actiegroepen. De boerenprotesten worden daarin met terreur vergeleken. Er wordt met sabotage en brandstichting gedreigd, wanneer de acties doorgaan. Een van de vermeende afzenders ontkent.
3 Januari 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Agractie woedend op Openbaar Ministerie

Agractie Nederland is woedend op het Openbaar Ministerie (OM) en in bijzonder officier van justitie Linda Bregman. Volgens haar heeft het OM gefaald door amper op te treden tegen de trekkers op de snelwegen bij de grote boerenacties afgelopen najaar. Bregman spreekt van 'dreigende en intimiderende' boeren, waarbij ook veel 'alcohol in het spel' was. 
27 December 2019
boerenprotest Agractie

Nieuws Boer-Burger-Lunch

Burger neemt graag de producten van boer aan

Groter kon het contrast niet. Waar boeren van Farmers Defence Force vrijdagmiddag 13 december met trekkers Eindhoven Airport hebben geblokkeerd, konden burgers en buitenlui in het centrum van Amsterdam genieten van een brunch. Aangeboden door de boer, georganiseerd door Agractie. Met succes. 'De sfeer is goed, die blijft ook goed.'
13 December 2019
Groningen boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Nieuwe grootschalige boerenactie in de maak

Farmers Defence Force plant rond Kerst nieuwe grootschalige acties met de boeren, trekkers en andere voertuigen. Ook de bouwers, verenigd in Bouw in Verzet, doen mee. Agractie kijkt of de actie van 13 december in Amsterdam een ander karakter moet krijgen.
5 December 2019
Sieta van Keimpema boerenprotest Bart Kemp

Nieuws Agractie

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie

Bart Kemp doet een stap terug bij Agractie, de boerenbeweging die door zijn initiatief afgelopen najaar is ontstaan. De schapenhouder uit Ede wil, nu de lammertijd in aantocht is, weer meer tijd besteden aan zijn bedrijf en gezin. Dit laat hij weten in een brief aan de Agractie-volgers.
26 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden