Agractie

trekker band trekkerband

Nieuws Boerenprotest

Zendtijd boer in Noordwijk, ontgoocheling in Den Bosch

De boerenprotesten blijven doorgaan. Agractie voert deze zaterdag 26 oktober een actie in Noordwijk, waarbij de boeren zendtijd claimen in het tv-programma van Harry Mens. Een week lang intensief protest voor het provinciehuis in Den Bosch, met een massale demonstratie gisteren (vrijdag 25 oktober) als slot, was voor de boeren uiteindelijk een ontgoocheling.
26 Oktober 2019
boerenprotest

Nieuws Liveblog Boerenprotest

Trekkers rijden Malieveld af, manifestatie voorbij

Het tweede grote landelijke boerenprotest heeft woensdag 16 oktober weer een grote impact gehad. Na de manifestatie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven, hadden de boeren 's middags het Malieveld in Den Haag bezet.
16 Oktober 2019
Boerenbusiness

Opinie Eric de Lijster

Overspeel niet de hand met de boerenprotesten

Zelf ben ik een boerenzoon. Van huis uit kan ik mij dus uitstekend inleven in de gevoelens en de frustraties van alle demonstrerende boeren. Met mijn ervaring in de media weet ik echter ook dat je snel de hand kan overspelen in de publieke opinie. Bijvoorbeeld door de deur open te rammen van een provinciehuis, zoals maandag 14 oktober in Groningen gebeurde.
15 Oktober 2019
boos Boerenbusiness boerenprotest

Nieuws Stikstof

POV breekt met Schouten, LTO dreigt, zuivel bezorgd

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft het overleg met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opgeschort door het nieuwe stikstofbeleid. Daarbij dreigt ook LTO Nederland dit te doen en verklaart de Nederlandse zuivelsector bezorgd te zijn over de uitwerking van de stikstofmaatregelen.
10 Oktober 2019
boerenprotest

Achtergrond Agractie

Is Agractie even effectief als eerdere protesten?

De grote vraag vandaag de dag is of het protest van dinsdag 1 oktober 2019 het gewenste resultaat gaat opleveren. Wanneer we in de geschiedenis duiken, blijkt dat veel boerenprotesten in het verleden succesvol waren. Wat zegt dat over Agractie 2019?
9 Oktober 2019
boerenprotest

Nieuws Protest

Ook Franse boeren met trekkers in protest

Veel Franse boeren zijn dinsdag 8 oktober met hun trekker op pad gegaan om te demonstreren. Boeren blokkeerden diverse wegen en tolstations om zodoende hun ongenoegen te uiten over politieke beslissingen.
9 Oktober 2019
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Boerenprotest

Binnenhof doelwit van nieuw boerenprotest

Het Binnenhof in Den Haag is een van de doelwitten van de boerenactiegroep Farmers Defence Force. Dat maakt de groep dinsdag 8 oktober op sociale media bekend. Op woensdag 16 oktober staat een nieuw boerenprotest gepland.
8 Oktober 2019
boerenprotest

Opinie Johan Geeroms

Landbouwsector is geen zielige sector

Duizenden boeren die hun erf achterlieten en naar Den Haag gingen om te demonstreren. Het initiatief van Agractie bleek een groot succes. De landelijke protestactie kreeg dan ook van alle kanten bijval. Waarom?
8 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden