Graanoogst 2020

stro strobalen frankrijk

Inside Voer

Stroprijs loopt op ondanks voldoende beschikbaarheid

Er is zeker nog sprake van rust op de voermarkt, zoals in voorgaande weken. Toch weet de stromarkt voor wat opschudding te zorgen. De totale stro-opbrengst krijgt steeds meer vorm. Handelaren geven aan wat dit op het moment voor effect heeft op de voermarkt.
4 Augustus 2020
tarweoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australische oogst gunstig, maar nog niet bewaarheid

Akkerbouwers in Australië kijken reikhalzend uit naar de graanoogst die in november van start gaat. De tarwe-opbrengsten worden er maar liefst 70% hoger ingeschat dan een jaar eerder. Daarmee is eindelijk hoop op verbetering na een droogtetrilogie. Echter, volledige zekerheid is er zeker nog niet.
3 Augustus 2020
tarwe - agri

Inside Akkerbouw

Zeeland en Groningen zwaargewicht in graanteelt

Het areaal tarwe krimpt dit jaar met een forse 9,5%. Tegelijk is de oppervlakte gerst met 17% toegenomen. Vooral de zomergranen breiden dit jaar fors uit, wat geheel aan het natte najaar te wijten is. Het areaal gaat lokaal fors onderuit, tot wel 35%.
31 Juli 2020
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Voer

Welk effect heeft graanoogst op voermarkt?

De graanoogst is in volle gang, dat betekent dat er ook nieuwe ladingen stro beschikbaar komen. Lang klonken er geruchten dat de oogsten in Frankrijk en Duitsland tegen zouden vallen. Ook deze week is er aan aantal handelaren gevraagd naar hun visie op de huidige voermarkt.
28 Juli 2020
akkerbouw graanoogst combine graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Start graanoogst in Nederland valt niet tegen

Topopbrengsten zoals vorig jaar, geoogst onder ideale omstandigheden, worden er niet gehaald. Maar de grote graaninname ondernemingen zijn niet ontevreden over het verloop van de graanoogst tot nu toe.
21 Juli 2020
akkerbouw graanveld graanoogst combine tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs zwicht onder oogstdruk

Nu de eerste tarwepercelen in de Zwarte Zee regio zijn geoogst wordt langzaam duidelijk wat de opbrengst en kwaliteit zijn van oogst 2020. Als gevolg hiervan hebben Russische prijzen een correctie gekregen. De vraag is nu of Europa volgt.
29 Juni 2020
combine oogsten wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Duitse graanoogst wederom onder gemiddeld

Voor het derde jaar op rij wordt de oogst van granen en koolzaad in Duitsland negatief beïnvloedt. Ook ten opzichte van oogstjaar 2019 wordt een kleinere oogst verwacht door de Duitse boerenbelangenbehartiger DBV. Naast het droge voorjaar laat de natte herfst zijn sporen na.
26 Juni 2020
graanoogst tarweoogst graan - agri

Inside Granen & grondstof

Wereldwijde graanoogst stijgt naar record

De wereldwijde graanoogst stijgt dit jaar naar een recordhoogte. Dat is de voorspelling van het International Grains Council (IGC). Ook tarwe doet een flinke duit in het zakje, ondanks de kleinere oogst in Europa.
24 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden