Granenmarkt 2020

graanoogst tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarwenotering op CBoT iets onder druk

De tarwenotering op de CBoT in Chicago staat iets onder druk. Dit is het gevolg van een verbeterde oogstverwachting van de wintergranen in de Verenigde Staten. Wat tevens effect heeft op de gedaalde tarweprijs zijn de exportverwachtingen vanuit Rusland.
31 December 2020
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Prijs voor sojabonen zet koers naar boven door

De notering van sojabonen op de CBoT in Chicago zet de koers naar boven stevig door en bereikt daardoor het hoogste punt in 6,5 jaar. De reden? De ongebruikelijke droogte in heel Zuid-Amerika en een staking in Argentinië.
29 December 2020
wintergraan wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

16 miljoen ton wintergraan verwacht in West-Australië

De oogst van wintergewassen komt in het westen van Australië ver boven de verwachting uit, zo laat het nieuwe oogstrapport van Grain Industry Association of West-Australia (GIWA) zien. Onder andere door een gebrek aan vorst, gunstige timing van neerslag en betere omstandigheden van de bodem stijgt de opbrengst ruim boven de 16 miljoen ton uit.
28 December 2020
soja - agri

Inside Granen

Temt coronavirus de prijsstijging van soja?

De prijs van sojabonen in de Verenigde Staten heeft zijn hoogste prijs in 6,5 jaar tijd bereikt. Een mix aan nieuws zorgt ervoor dat de prijs verder klimt richting nieuwe records. Deze prijsbeweging trekt ook de koers van tarwe en maïs mee.
21 December 2020

Marktflits Granen

Kerstbonus lonkt voor commodities

De kans is groot dat de commodities tarwe, maïs en soja het jaar met een kerstbonus afsluiten. Vooral de laatste 2 voergrondstoffen hebben recent fikse stijgingen gezien. De prijs van soja bevindt zich op het hoogste niveau in 6 jaar tijd.
21 December 2020

Marktflits Granen

Russische roddels reguleren tarweprijs

De granenmarkt wordt internationaal in zijn grip gehouden door speculaties over een mogelijke Russische exportheffing. Zelfs president Poetin heeft zich in de discussie gemengd. Genoeg reden voor de tarweprijs om op te veren.
14 December 2020
graanoogst tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Wereldwijde productie van tarwe bereikt nieuw record

De wereldwijde tarweproductie komt in seizoen 2020/2021 op een nieuw record uit, zo verwacht het landbouwministerie van de Verenigde Staten in het nieuwste WASDE-rapport. Australië, Rusland en Canada hebben daar het grootste aandeel in. Ook zijn er wijzigingen in de verwachte productie van sojabonen. Wat doet dit met de noteringen?
11 December 2020
noteringen beurs rode cijfers

Inside Granen & Grondstof

Granenmarkt kiest voor het eerst in tijden weg omlaag

Zowel de noteringen op de CBoT in Chicago als die op de Matif in Parijs hebben voor het eerst in tijden de weg naar beneden gevolgd. Het laatste voortgangsrapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), de weersomstandigheden in Zuid-Amerika en de oogstprognoses uit Canada zijn hier onder andere debet aan.
7 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox