Varkensvleesproductie

china varkensvlees

Inside Varkens

Wat doet de Chinese varkensvleesproductie?

Verwachtingen over het herstel van de Chinese varkensstapel zijn al enige tijd verdeeld. China zegt zelf goed op weg te zijn met het aanvullen van de varkensstapel. De varkensvleesproductie over het eerste kwartaal is flink gegroeid, wat herstel van de varkensstapel kan bevestigen. Toch zijn er twijfels over de aard van de hogere productiecijfers, wat wordt er in twijfel getrokken?
19 April 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Rusland verwacht lagere productiegroei door AVP

De Afrikaanse varkenspest (AVP) situatie in Rusland wordt er dit jaar niet minder op, er zijn dit jaar al meerdere uitbraken gemeld. De sector stelt daarom de verwachting voor de varkensvleesproductie in 2021 naar beneden bij. Wat zijn de exportverwachtingen?
12 April 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Vlees

Meer varkensvlees, minder rundvlees in EU in 2021

De Europese varkensvleesproductie is vorig jaar gestegen. Ook voor dit jaar verwacht de Europese Commissie nog een toename, al neemt de groei wel af. De rundvleesproductie is vorig jaar gedaald en voor 2021 wordt een verdere afname verwacht.
6 April 2021
varkensvlees

Nieuws Varkens

Roemenië kan helft van EU voorzien van varkensvlees'

Roemenië heeft de capaciteit om in de helft van de varkensvleesbehoefte van de Europese Unie te voorzien. Dat stelt Sorin Minea, de voorzitter van de Roemeense Werkgeversfederatie in de Voedingsmiddelenindustrie (Romalimenta). Dat die capaciteit momenteel niet volledig wordt benut, komt volgens hem doordat de aandacht ligt op het uitroeien van Afrikaanse varkenspest.
26 Maart 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesproductie VK op hoogste punt sinds 1999

De varkensvleesproductie van het Verenigd Koninkrijk komt in 2021 naar verwachting uit op het hoogste punt sinds 1999. Dat schrijft overheidsinstantie AHDB. Wel verwacht de organisatie dat de prijzen ook dit jaar onder druk blijven staan als gevolg van een beperkte binnenlandse vraag en de overvloedige voorraad in de Europese Unie.
5 Februari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Rusland op weg naar meer varkens dan Duitsland

Het aantal varkens in Rusland is het afgelopen jaar flink gestegen. Begin 2021 waren daar 2,8% meer varkens dan vorig jaar. Naar verwachting gaat de Russische varkensstapel het aantal varkens in Duitsland overtreffen.
4 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Achtergrond Varkens

Filipijnen wil varkensvlees import met 200% verhogen

In de Filippijnen is de varkensprijs de afgelopen tijd fors gestegen als gevolg van een klein binnenlands aanbod. Het land is van plan om de varkensvleesimport te verhogen. Volgens analisten kan de Filippijnen zelfs een van de voornaamste Aziatische varkensvleesimporteurs worden.
29 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers maakten inhaalslag in december

2020 is een turbulent jaar geweest voor de varkenssector. Dit komt ook naar voren in de slachtcijfers. In december werd een inhaalslag gemaakt en lag het aantal slachtingen hoger dan in 2019. Hoe scoren de slachtcijfers over heel 2020?
7 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden