Varkensvleesproductie

slachterij varkensvlees

Inside Varkensslachtingen

Slachtingen blijven nipt achter op vorig jaar

De Nederlandse varkensslachtingen koersen stabiel tot licht stijgend op het einde van dit jaar af. Het overaanbod is nog altijd niet weggewerkt, dit uit zich net als voorgaande weken in zware varkens. Hoe zag de rest van de markt eruit in november?
18 December 2020
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion zet in op blockchain voor transparante keten

Varkensvleesproducent Vion laat weten haar ketens transparant te gaan maken aan de hand van blockchaintechnologie. Het bedrijf start met het digitaal verbinden van alle partners binnen de Good Farming Star varkensvleesketen zodat gegevens uitwisselen en inzien makkelijker wordt.
17 December 2020
banken financieel rabobank

Nieuws Prognose Rabobank

Herstel op varkensmarkt vraagt om geduld

Volgens Rabobank gaat de Nederlandse varkenshouderij een uitdagende winter tegemoet. Met de nog altijd aanhoudende coronapandemie, Afrikaanse varkenspest in Duitsland en stijgende voerprijzen is het vooruitzicht op herstel na januari onzeker.
15 December 2020
china varkens - agri

Inside Varkens

Veel meer varkens in China, hoe reageert vleesimport?

De Chinese varkensstapel is zich aan het herstellen, de zeugenstapel ligt nog slechts 13% onder het niveau van voor de Afrikaanse varkenspest (AVP) uitbraak. De varkensvleesimport ligt nog fors boven het niveau van vorig jaar maar, er hebben wel verschuivingen plaatsgevonden in leveranciers.
2 December 2020
varkenshouderij

Nieuws Van Loon Group

Integraal ketenconcept voor varkensvlees gestart

Vleesverwerker Van Loon Group en dochteronderneming Best Star Meat zijn samen met verschillende ketenpartners een integraal ketenconcept voor varkensvlees gestart. Het concept draagt de naam 'Varken op z'n Best'. Inmiddels hebben 16 varkenshouders zich aangesloten.
26 November 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtgewichten blijven op hoog niveau

Overal in Europa lijkt een varkensoverschot te ontstaan. Ook in Nederland is het aanbod torenhoog. Dit is terug te zien in de slachtcijfers van oktober. 
20 November 2020
varkenshouderij varkens - agri

Achtergrond Varkens

Russische varkenssector met sprongen vooruit

De varkenssector in Rusland weet zich goed te ontwikkelen dit jaar. De varkensvleesproductie is aanzienlijk gegroeid en ook de exportcijfers komen fors hoger uit dan vorig jaar. Het land heeft zelf de overstap gemaakt van grootschalig vlees importeren naar exporteren. Wat zijn de verdere ambities?
20 November 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Varkensproductie China zet grote stappen

Al geruime tijd is China bezig met het herstel van de binnenlandse varkensstapel, nadat de Afrikaanse varkenspest (AVP) grootschalig toesloeg in het land. Inmiddels neemt het aantal varkens weer toe en is er over de eerste 3 kwartalen van 2020 een flinke groei gerealiseerd.
26 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden