Mais

KWS

Aangeboden door KWS

Maïs vroeg rijp of vroegrijp?

De juiste maïsrassenkeuze wordt (terecht) bepaald op basis van proefresultaten en meerjarige praktijkervaringen. Deze ervaringen bevestigen keer op keer dat de werkelijke vroegrijpheid van een maïsras gebaseerd moet zijn op de kolf en niet op de totale plant.
13 December 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo haal je maximaal rendement uit je maïsteelt

Snijmaïs is een stabiel, hoogproductief voedergewas dat in veel Nederlandse melkveerantsoenen voor de nodige glucogene energie zorgt. Een hoge voederwaarde-opbrengst van je hectares maïs halen drukt de krachtvoerbehoefte en levert dus direct rendement. Hoe pak je dat aan?
10 December 2021
mais maiskorrels korrelmais

Analyse Korrelmaïs

Maïsmarkt wacht op richting uit Zuid-Amerika

Daar waar vrees voor de omikronvariant van het coronavirus de tarwemarkt parten speelt, is dat bij maïs veel minder merkbaar. Een vragende markt voor biobrandstoffen helpt de prijsvorming. Nu de Noord-Amerikaanse oogst is afgerond, zijn alle ogen op Zuid-Amerika gericht.
6 December 2021
koeien

Interview Mark van Kranenburg

‘Door relatief korte berichten op de hoogte’

Mark van Kranenburg (30) heeft samen met zijn vader (59) een melkveebedrijf in Creil (gemeente Noordoostpolder) met 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Zij hebben 24 hectare eigen land, er wordt uitgeruild met akkerbouwers en op 38 hectare wordt er ook nog gras en maïs geteeld. De activiteiten op het bedrijf worden door vader en zoon uitgevoerd en daarnaast werkt Mark nog buiten de deur als zzp’er.
24 November 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Dit jaar problemen met vogelvraat in maïs gehad?

Kies dan voor het komende seizoen voor maïszaad wat behandeld is met Initio Bird Protect! Kraaien of kraaiachtigen kunnen in pas gezaaide maïspercelen een enorme schade aanrichten door zaden of jonge maïsplanten uit te pikken. Dat is dit jaar op veel percelen helaas het geval geweest, maar was bij een juiste advisering en maïszaadbehandeling te voorkomen.
23 November 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Alles onder controle op je eigen bedrijf

In de melkveehouderij staan de ontwikkelingen nooit stil. Ondernemers hebben te maken met veel onzekere externe factoren als wet- en regelgeving en wereldwijde marktonwikkelingen. Wapen je tegen deze onzekerheid door op je eigen bedrijf alles onder controle te houden, in de stal én op het land.
22 November 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Met het platform Agrility zie je meer

Moderne digitale technieken verschaffen veel inzicht en kunnen zo helpen de processen op en rond het melkveebedrijf onder controle te houden. Met het in eigen huis ontwikkelde platform Agrility maken we dit nu ook voor de maïsteelt beschikbaar! Via praktische rapportages over de groei, afrijping en opbrengst houd je je maïsteelt optimaal onder controle. Agrility is vanaf groeiseizoen 2022 exclusief beschikbaar voor telers van LG-maïsrassen.
11 November 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Heeft u wel rijpe maïs geoogst?

De juiste maïsrassenkeuze wordt (terecht) bepaald op basis van proefresultaten en meerjarige ervaringen uit de praktijk op het eigen bedrijf of uit de omgeving. Deze ervaringen bevestigen keer op keer dat de werkelijke vroegrijpheid van een maïsras gebaseerd moet zijn op de kolf en niet op de totale plant.
8 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden