Mestmarkt 2020

mest sleepslangen

Inside Mest

Eerste grassnede geeft mestmarkt extra lucht

Van drukte in het uitrijden van mest tijdens het voorjaarseizoen is niet lang meer sprake. Veelal wordt het uitrijden van mest deze week afgerond. De ophaalbedragen zijn vrijwel allemaal gestabiliseerd.
30 April 2020
mest

Inside Mest

Uitrijden van mest loopt langzaam op zijn eind

Door de aanhoudende goede weersomstandigheden loopt het uitrijden van mest voorlopig langzaam op zijn eind. De ophaalbedragen van mest laten deze week nog een wisselend beeld zien. In de regio zuid zijn enkele prijsveranderingen terwijl in de regio midden de prijzen stabiliserend blijven.
23 April 2020
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Wederom goede week voor mestmarkt

De DCA-ophaalbedrijven van mest tonen deze week een wisselend beeld. De gemiddelde bedragen van vleesvarkensdrijfmest nog wat af in tegenstelling tot de prijzen van rundveedrijfmest.
9 April 2020
drijfmest injecteren

Inside Mest

Definitieve doorbraak op mestmarkt

Van verlichting op de mestmarkt was vorige week al sprake, maar deze week is er eindelijk sprake van een definitieve doorbraak. 
26 Maart 2020
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Eindelijk verlichting op mestmarkt

Aan de wekenlange natte weersomstandigheden is voorlopig een einde gekomen en het betere weer biedt de mestmarkt wat verlichting.
19 Maart 2020
melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Weidegang

Koeien weer naar buiten, ondanks natte weilanden

De één vindt het te nat, voor de ander valt het mee. 'Informeel' is het weideseizoen van 2020 in Nederland al afgetrapt. Door heel het land lopen er koeien buiten, van noord tot zuid en van oost naar west. Sommigen al meer dan een week.
16 Maart 2020
grasland mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Weerberichten lachen mestmarkt toe

De mestmarkt is moeizaam van start gegaan in 2020. Het is de afgelopen weken lastig geweest om mest uit te rijden en opslagen zitten op veel plekken behoorlijk vol. De weersvoorspelling voor komende week geeft echter hoop op wat verlichting. 
12 Maart 2020
mest bemesting uitrijden

Ruwvoertour Mest

Nat weer zorgt voor uitstellen bemesten

Een aantal weken geleden is het mestseizoen van 2020 van start gegaan. De meeste deelnemende veehouders van de Ruwvoertour hebben het grasland voor de grote regenval kunnen bemesten.
11 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden