Mestmarkt 2020

bemesting compost

Inside Mest

Balans is terug in markt voor vaste meststoffen

De markt voor vaste meststoffen had half augustus behoorlijk te lijden onder de 'eerste coronagolf'. De vraag oversteeg het aanbod hierdoor fors. Inmiddels is de markt weer enigszins in balans. Heeft dit nog effect op de prijzen gehad, en wat zijn de verwachtingen voor komende periode?
2 December 2020
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Handel in VVO's loopt vlot voor de tijd van het jaar

Het einde van 2020 nadert en doorgaans komt de de handel in vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) meer in trek. Hoe verloopt de handel dit jaar en wat wordt er verwacht van de prijzen richting de jaarwisseling?
23 November 2020
transport mest mesttransport

Inside Mest

Mestseizoen als een nachtkaars uit

In de slotfase van het mestseizoen gebeurt er weinig met de prijzen op de markt. De DCA-noteringen vertonen dan ook een stabiel beeld. We blikken gelijk terug op het verloop van het seizoen.
10 September 2020
drijfmest injecteren

Inside Mest

Wat verdient akkerbouwer aan afnemen van mest?

Het uitrijdseizoen voor mest heeft nog ruim 3 weken te gaan en dat betekent dat het druk is in de markt. Intermediairs zijn tevreden met de afname van mest. Er zijn immers genoeg percelen vrij waar mest op kan worden aangewend. Maar, wat verdient de akkerbouwer op dit moment aan het afnemen van drijfmest?
21 Augustus 2020
vaste mest ruige mest meststrooier

Inside Mest

Vraag overstijgt aanbod op markt vaste meststoffen

De percelen met tarwe en gerst komen (of zijn) inmiddels leeg en dat betekent dat het in de markt voor de vaste meststoffen met een hoog gehalte organische stof (stromest, geitenmest, champost en compost) flink aanpoten is. De vraag ligt op het moment zelfs vele malen hoger dan het aanbod.
11 Augustus 2020
mest bemesting drijfmest

Inside Mest

Graanoogst blaast nieuw leven in mestmarkt

De afgelopen weken zijn de ophaalbedragen van mest over het algemeen stabiel gebleven. Nu de eerste graanpercelen inmiddels zijn geoogst zit daar mogelijk wat verandering aan te komen.
23 Juli 2020
grasland melkveebedrijf koeien mest bemesting

Inside Mest

Gebruiksnormen spelen rol in resterend mestaanbod

Op de mestmarkt blijft het voorlopig relatief rustig. Er is wel nog wat aanbod van zowel vleesvarkensdrijfmest als rundveedrijfmest over, wat te maken kan hebben met de nieuwe mestnormen. Enkele prijzen fluctueren licht maar over het algemeen tonen de prijzen stabilisering.
14 Mei 2020
mest bemesting uitrijden sleepslangen

Inside Mest

Ophaalbedragen mest in regio zuid zakken licht

De mestmarkt is gekalmeerd en het uitrijden van mest op bouwland is zo goed als klaar. De prijzen tonen deze week een stabilisering. Enkel in de regio zuid vindt er voor zowel vleesvarkensdrijmest als rundveedrijmest een prijsdaling plaats.
7 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden