Voederbieten

Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 26

Tegenvallend eiwit van eerste snede corrigeren

Het ruw eiwitgehalte in de graskuilen die rond begin juni zijn gemaaid, laat veel te wensen over. Ruw eiwitgehaltes van 140 zijn dan ook geen uitzondering op de regel. De voorjaarskuilen worden veelal gevoerd in de winter. Dat gaat om dure eiwit-aanvullingen vragen. 
29 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Fotoreportage Ruwvoertour - Week 23

Zo groeien de snijmaïs en de voederbieten

Dat het weer een hele andere start van het groeiseizoen dan normaal voor de mais, is geen twijfel over mogelijk. In deze fotoreeks wordt weergegeven hoe de maïs- en voederbieten er voorstaan bij de Boerenbusiness Ruwvoertour deelnemers. 
11 Juni 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Mais - Week 20

Maïsplant staat te vernikkelen boven de grond

Al hoewel de nachtvorst achter ons ligt is het allesbehalve aangenaam voor de maïsplant. De donkergroene kleur blijft achter en is bij bovenkomst nog aan de licht gelige kant.
18 Mei 2021
voederbieten ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 17

Eerste voederbieten komen mooi op

Bij Boerenbusiness Ruwvoertour deelnemer Ruben Marijnissen zijn de voederbieten gekiemd. In Nieuwerkerk (Zeeland) is het ras Tarine gezaaid in combinatie met gerst. 9 april is er gezaaid en afgelopen vrijdag (week 16) stond de voederbiet al mooi boven de grond. 
26 April 2021
bemesting injecteren Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 16

Melkveehouders druk met prepareren percelen

De voorbereidingen voor de verschillende teelten zijn in volle gang. De maïs- en voederbieten percelen zijn bemest en worden zaaiklaar gemaakt en op de graslandpercelen wordt onderhoud gepleegd. 
22 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Voederbiet - Week 15

Melkveehouder zaait gerst mee met voederbieten

Door de hoge kVEM-opbrengst wordt de voederbiet steeds belangrijker in de ruwvoerstrategie van melkveehouders. Het areaal voederbieten in Nederland groeit ieder jaar weer.
12 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 14

Koude legt groeizaam weer voor gras weer even stil

De kou en neerslag van de afgelopen dagen hebben hun stempel gedrukt op het paasweekend. Het verschil in neerslag en temperatuur op de grasland- en maïspercelen die meedoen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour is groot. Waar het groeiseizoen mooi op gang kwam, ligt alles weer een beetje stil.
6 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Ruben Marijnissen

'Er snel bovenop zitten en niks laten liggen'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 melkveehouder naar zijn visie en aanpak voor aankomend groeiseizoen. Deze week is dat Ruben Marijnissen, melkveehouder in Nieuwerkerk (Zeeland).
12 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden