Gewastour 2020

Gewastour2020

Gewastour Week 37

Aardappelpercelen in teken van loofdoding

De zuidelijke aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour staan dezer dagen in het teken van loofdoding. De meeste aardappeltelers hopen eind september of begin oktober te kunnen starten met rooien.
9 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 37

Laatste loodjes op percelen Gewastour Uien

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de percelen van de Boerenbusiness Gewastour Uien. Zo wordt in Kortgene en Kimswerd op korte termijn gestart met het rooien van de uien en zijn in Wezup inmiddels de laatste bespuitingen uitgevoerd.
8 September 2020
aardappelen Gewastour2020

Gewastour Week 36

Opbrengsten proefrooiing tussen 49 en 68 ton

Uit de proefrooiingen op de aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour blijkt dat de opbrengst in het land varieert van 49 tot 68 ton per hectare. Het gemiddelde komt daarmee net onder het niveau van vorig jaar uit. Daarentegen ligt het onderwatergewicht dit seizoen duidelijk hoger.
4 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 36

Uienperceel in Heijen wordt gerooid

Op het perceel in Heijen dat meedoet aan de Boerenbusiness Gewastour is woensdag 2 september gestart met het rooien van de uien. Het is het tweede uienperceel van de Gewastour dat gerooid wordt. In Wezup staat rooien voorlopig nog niet op de planning.
3 September 2020

Aangeboden door ENGIE

Behoud productkwaliteit met condensdrogen

De animo onder akkerbouwers voor condensdrogen groeit. De technologie heeft zich zeker in het afgelopen natte najaar bewezen. Niet afhankelijk zijn van de buitenlucht zorgt voor stabiele bewaarcondities en daarmee een betere productkwaliteit, vertelt Marcel Bennink van ENGIE Refrigeration.
2 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 36

Rooien uienpercelen staat op de planning

Een groot gedeelte van de uientelers van de Boerenbusiness Gewastour hebben het rooien inmiddels op de planning gezet. Zo worden de uien op het perceel in Heijen deze week nog van het land gehaald en hoopt de teler in Kortgene volgende week te kunnen starten met rooien. In Kimswerd zijn inmiddels de laatste ziektebespuitingen uitgevoerd.
1 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 36

Aardappeltelers hopen op droger weer

De aardappelpercelen van de Boerenbusiness Gewastour hebben wederom veel neerslag gekregen de afgelopen week. De lokale verschillen zijn groot . De vele regen is vaak in een paar uur tijd gevallen. 
31 Augustus 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 35

Grote verschillen proefrooicijfers Gewastour

De proefrooiingen van de uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour laten een wisselend beeld zien. Hoe staat het gewas ervoor en wat zijn de prognoses?
27 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief