Varkensvleesexport 2020

slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS herpakt recordtempo

Amerika exporteert over heel 2020 fors meer varkensvlees dan vorig jaar, terwijl de uitvoer vorig jaar ook al goede resultaten behaalde. Gezien de coronacrisis is dit een opvallende ontwikkeling. China is en blijft een grote afnemer van Amerikaans varkensvlees, maar ook andere landen worden steeds belangrijker.
10 November 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Slachtcijfers varkens in september bovengemiddeld

In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde zijn er bovengemiddeld veel varkens geslacht afgelopen september. De dieren zijn daarbij nog altijd relatief zwaar, terwijl het vleespercentage juist laag is. Hoe komen deze ontwikkelingen tot stand?
30 Oktober 2020
stoplicht

Inside Varkens

Duitsland ziet varkensafzet wegvallen

Nadat Zuid-Korea geen Duits varkensvlees meer importeerde in verband met een AVP-uitbraak werd er gevreesd dat ook China en Japan hun importen zouden opschorten. China heeft inmiddels inderdaad haar varkensvleesimport vanuit Duitsland stilgelegd en ook de Filippijnen legt een importverbod op Duits varkensvlees.
14 September 2020
china varkensvlees

Nieuws Varkens

FAO: dip in productie varkensvlees op til

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht dat ook dit jaar de wereldwijde varkensvleesproductie zal dalen en dat de productie hiermee voor het tweede jaar op rij lager zal uitkomen. De Europese productie van varkensvlees spreekt de trend tegen en zal volgens de voorspelling juist toenemen
8 September 2020
export transport colombia Scheepvaart

Nieuws Export

Corona geeft Nederlandse export een stevige klap

De Nederlandse export heeft in de eerste helft van dit jaar een stevige tik gekregen als gevolg van de coronacrisis. Ook de agrosector vangt hier enkele klappen op. In vergelijking met vorig jaar liep de uitvoer van goederen met bijna €23 miljard terug, een afname van 9%.
7 September 2020
varkensvlees

Inside Varkens

Britse baconimport keldert, wat merken exporteurs?

De Britten hebben tot dusver in 2020 fors minder Europees varkensvlees geïmporteerd. Volgens de data van de Europese Commissie ligt het importvolume maar liefst 25% lager dan vorig jaar. Heeft deze forse afname met de brexit te maken of speelt de coronacrisis hierin een rol, en wat merken Nederlandse bacon-exporteurs hiervan?
28 Juli 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Varkens

Brussel: vleesconsumptie zet dalende trend in

De Europese Commissie verwacht dat de varkensvleesproductie over 2020 gaat toenemen. Dit in tegenstelling tot de productie van andere soorten vlees. De vleesconsumptie zal naar verwachting dalen, maar de export neemt verder toe.
27 Juli 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Stap omhoog voor Europese varkensvleesexport

Europa heeft haar exportaandeel van varkensvlees ook over de eerste maanden van dit jaar weten te vergroten. Zowel de exporthoeveelheid als de exportwaarde zijn hoger uitgekomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het Chinese aandeel hierin is wederom toegenomen.
27 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden