Interprovinciaal overleg

aardappelen droogte beregening

Nieuws Water

Gebruik grondwater beter registreren

De registratie en metingen van het gebruik van grondwater moeten verbeterd worden. Dat staat in een rapport van een inventarisatie naar grondwateronttrekkingen die in opdracht van demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen is gedaan.
30 Maart 2021
voorjaar melkveebedrijf koeien weidegang grazen koeiendans

Nieuws Stikstof

AgriFacts en provincies in de clinch over natuurcijfers

Stichting AgriFacts en de Nederlandse provincies, verenigd in het IPO, liggen met elkaar in de clinch over de cijfers van de stikstofgevoelige natuur. Het IPO bestrijdt de suggestie van AgriFacts dat klakkeloos stikstofgevoelige natuur toegevoegd wordt op de natuurkaart van Aerius. Zij zegt dat dit afneemt. AgriFacts op haar beurt verwerpt deze beweringen.
11 November 2020
koeien bos

Nieuws Stikstofcrisis

Provincies trekken samen op met natuurorganisaties

De Nederlandse provincies kondigden vorige week nog af eerst met de agrarische sector te willen overleggen voordat het extern salderen in werking treedt. Gisteren (donderdag) kwamen de provincies, verenigd in het IPO, en natuurorganisaties met een gezamenlijke verklaring dat ze 'samen willen optrekken' in het verbeteren van natuur. Ook rondom Natura2000-gebieden.
10 April 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Externe saldering start niet zonder sectoroverleg

Voordat de regeling extern salderen in werking treedt, gaan de 12 provincies in Nederland met de betrokken sectoren, waaronder de veehouderij, overleggen. Dat verklaart het IPO, het overkoepelende interprovinciale orgaan, vandaag (donderdag 2 april) in een verklaring. 
2 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden