Zuivelindustrie

room softijs

Nieuws Melk

Belgische zuivel zet roomnotering neer

De Belgische zuivelindustrie heeft deze week voor het eerst een roomnotering gepubliceerd en blijft dat voortaan doen. De publicatie vloeit, volgens de Belgische confederatie van de zuivelindustrie (BCZ/CBL), voort uit Europese eisen.
24 Februari 2022
FrieslandCampina

Achtergrond FrieslandCampina

FrieslandCampina: positief resultaat overtuigt nog niet

FrieslandCampina heeft afgelopen jaar zo goed gedraaid dat er weer een nabetaling voor de leden in zit. De omzet is gestegen en de winst is meer dan verdubbeld. CEO Hein Schumacher zegt tevreden te zijn met het bereikte resultaat. Toch oogt het nog niet heel overtuigend. Wel beurden de leden-melkveehouders bijna 10% meer melkgeld.
22 Februari 2022
melk

Nieuws Melk

Zuivelindustrie verlegt deel Nederlandse productie

De Nederlandse zuivelindustrie heeft vorig jaar niet alleen zo'n 2,5% minder melk ontvangen, maar heeft ondertussen ook het assortiment van 'commodities' enigszins verlegd. Zo kwam er minder volle melkpoeder, maar meer magere melkpoeder en meer condens uit de fabrieken.
17 Februari 2022
zuivel kaas

Nieuws Melk

Zuivelhandelsplatform DAO in Nieuw-Zeelandse handen

Digitaal zuivelhandelsplatform DAO.EU wordt volledig overgenomen door het Nieuw-Zeelandse NUI markets. DAO is in 2017 opgezet vanuit Trigona Dairy, met een softwarelicentie van NUI. Beide partijen hopen dat de stap een aanzet zal zijn voor verdere expansie van DAO.
11 Februari 2022
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Melk

Melkprijs LDA hoger dan Milcobel en A-ware

Coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) heeft de melkprijs voor december verhoogd en komt daarmee voor die maand boven Milcobel en Royal A-ware uit. Ook komt LDA op een hoger jaargemiddelde uit dan Milcobel.
14 Januari 2022
Vreugdenhil

Nieuws Melk

Opnieuw meer winst voor Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods heeft zich in 2020 opnieuw verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Zowel de omzet en winst als de uitbetaalde melkprijs stegen, meldt de onderneming.
3 September 2021
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla verhoogt outlook 2021 na sterke halfjaarcijfers

Zuivelcoöperatie Arla heeft ondanks de voortdurende impact van de coronapandemie solide cijfers over de eerste helft van 2021 gepresenteerd. Verkochte volumes toonden een flinke groei, het netto resultaat steeg licht en het bedrijf wist volgens eigen zeggen een 'competitieve' melkprijs aan haar leveranciers te betalen.
26 Augustus 2021
droogte koeien australie

Inside Business Zuivel

Australische zuivelaars leveren meer voor minder

Australische zuivelverwerkers hebben de export afgemeten in volumes flink op weten te voeren over het afgelopen jaar. De verkochte producten brachten daarentegen minder geld in het laatje.
25 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden