Oliehoudende zaden

koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Europa importeert minder koolzaad

Het areaal koolzaad in de Europese Unie neemt al jaren af en daarmee daalt ook de totale opbrengst. Toch heeft de EU-27 (inclusief het Verenigd Koninkrijk) in de eerste maanden van 2020 niet meer koolzaad geïmporteerd. De vraag lijkt dan ook mee te dalen met het areaal.
12 November 2020
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Europese import van koolzaad neemt toe

De hoeveelheid koolzaad die wordt geïmporteerd in de EU-28 neemt ieder seizoen verder toe, zo blijkt uit een prognose van het Internationaal Grains Council. Dit is opvallend, omdat de vraag dit seizoen juist kleiner is als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zet de notering op de Matif in Parijs een forse stap naar boven. Wat is daar de reden van?
5 Oktober 2020
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Komt het nog goed met koolzaadteelt in Europa?

Nadat de koolzaadproductie in de jaren '80 fors uitgebreid werd, laat het areaal inmiddels een stevige daling zien. In veel grote koolzaadproducerende landen zijn de opbrengsten in de afgelopen jaren gestagneerd of zelfs afgenomen waardoor de teelt steeds minder aantrekkelijk wordt. De koolzaadteelt in Europa kent dan ook volop uitdagingen.
25 Augustus 2020
tarweveld frankrijk tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Frankrijk verwacht minder tarwe, gerst én koolzaad

De Franse statistiekdienst Agreste heeft de oogstprognoses voor zowel tarwe, gerst als koolzaad naar beneden bijgesteld. Zo verwacht de statistiekdienst dat de opbrengst van zachte tarwe dit seizoen nog eens 1,4 miljoen lager ligt en komt de koolzaadoogst naar verwachting 4,8% lager uit dan vorig oogstjaar.
17 Augustus 2020
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Prognose koolzaadoogst naar boven bijgesteld

Marktbureau Strategie Grains heeft de verwachtingen voor de oogst van koolzaad in de Europese Unie (inclusief Groot-Brittannië) in positieve zin bijgesteld. Toch blijft ook deze prognose ver onder het niveau van vorig jaar.
4 Augustus 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zonnebloemen voor extra veel organische stof

Sinds 2019 zijn zonnebloemen toegelaten in een mengsel van vanggewassen voor het Ecologisch Aandachtsgebied (EA). Dat is goed nieuws: zonnebloemen zijn niet alleen erg mooi, maar ze leveren ook nog eens enorm veel organische stof.
20 Juli 2020
koolzaad oogsten

Inside Granen & Grondstof

Prijs koolzaad hoogste in 3 jaar

Al sinds het najaar is de prijs van koolzaad bezig met een enorme opmars. Op de termijnmarkt Matif steeg de koers sinds eind oktober met 10%. Het prijsniveau is 13,5% hoger dan een jaar eerder. Dit is het hoogste niveau in 3 jaar tijd.
6 Januari 2020
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Prijs oliezaden gaat door het dak

Het prijsniveau van koolzaad bevindt zich momenteel op het hoogste niveau in ruim 2,5 jaar tijd. Ook de notering van soja stijgt. Dit komt onder meer door zorgen over de oogst in Zuid-Amerika. Kan de markt voor de oliehoudende zaden het jaar eindigen met verdere verhogingen?
16 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden