Rendement akkerbouw

Stoller

Aangeboden door Stoller Europe

Verbetering rendement door plantfysiologie

De huidige omstandigheden in de landbouw kennen grote uitdagingen. Zowel de kostprijs en soms ook de beschikbaarheid van noodzakelijke producten (meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, brandstoffen) rondom uw kostbare teelten staan onder druk.
19 April 2022
platteland agrarisch gebied

Nieuws Economie

'Stikstofcrisis remt productie in de landbouw'

De ING verwacht een productiegroei van 1% voor de agrarische sector in 2021. Het jaar is volgens de bank goed van start gegaan met een groei van 0,7% in het eerste kwartaal. Tussen de deelsectoren zijn wel grote verschillen en ook op de langere termijn zijn de vooruitzichten minder rooskleurig.
2 Juli 2021
akkerbouw uien uienveld uienoogst zwad

Nieuws DCA Akkerbouwindex

Akkerbouwrendement niet gesterkt door uienmarkt

De DCA Akkerbouwindex heeft het in de maand augustus niet droog kunnen houden. Ondanks dat in Emmeloord een nieuwe notering voor zaaiuien op de borden werd gezet, ging de sectorbarometer alsnog omlaag. De aardappelmarkt bleek een blok aan het been.
7 September 2020
akkerbouw nederland vlag

Nieuws DCA Akkerbouw Index

Akkerbouw Index worstelt en komt boven

Luctor et emergo is het devies dat de DCA Akkerbouw Index volgt. Na een lange periode waarin het inkomen van de akkerbouwer onder druk stond is begin augustus eindelijk een lichtpuntje zichtbaar. De Index kan zelfs weer iets goedmaken.
10 Augustus 2020
akkerbouw grond flevoland

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwrendement heeft stevige bodem

De Countus Akkerbouwindex heeft in november zijn voorlopige hoogtepunt bereikt voor afzetseizoen 2019/2020. De koers bleef opvallend stabiel gedurende november, wat vooral te wijten is aan een robuust ogende aardappelmarkt.
3 December 2019
Boerenbusiness

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwindex bevindt zich in achtbaanrit

Aanvankelijk liet de Countus Akkerbouwindex een stijgende trend zien, die ingegeven werd door hogere uienprijzen. Nadat het aprilcontract op de aardappeltermijnmarkt expireerde, werd de markt echter gereset. Het beeld is nu dan ook totaal anders.
7 Mei 2019
aardappelen poten Agrifoto

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwinkomen moet terrein prijsgeven

'Is het akkerbouwrendement over (zijn) hoogtepunt heen?' Dat kopten we afgelopen maand. Gedurende maart is de Countus Akkerbouwindex inderdaad verder afgenomen. Na een korte piek op de aardappelmarkt, daalde de sectorbarometer met 5 punten.
3 April 2019
euro valuta biljetten

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Is akkerbouwrendement over hoogtepunt heen?

De Countus Akkerbouwindex toont sinds begin februari weer een daling, nadat deze zijn op 1 na hoogste punt van seizoen 2018/2019 bereikte. Dit heeft te maken met de dalende aardappel- en tarweprijs.
5 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox